💿 Biisituotanto ideasta äänitteeksi

Olet siis päättänyt ryhtyä seuraavaksi laulaja-ikoniksi Suomen tähtitaivaalle ja nyt on haussa sopiva tuotanto?


Hyvä. Me uskomme sinuun. Koska olet jo näinkin pitkällä, tutustu huolellisesti seuraaviin palvelutuotteisiin ja mieti mitä haluat seuraavaksi. Se mikä sinulle on oikea tuotannon taso, riippuu täysin tavoitteistasi ja siitä missä vaiheessa artisiuraa olet juuri nyt. 

Kokonaisten biisituotantojen lisäksi teemme mielellämme myös osatuotantoja. 

🎤 Äänituotantopalvelut🎹 Biisintekijät📻 Biisituotanto livenä studiolla

Biisituotanto livenä studiolla
Esituotantoa? Ensimmäisiä demoja tai vähän jo edistyneempää meininkiä? Testailua, että mikä toimii ja mikä ei? Ihan puhtaasti vain biisien tekemistä?

Tiimissä on yleensä artisti ja minä. Mikäli artisti ei itse sävellä, otetaan tiimiin kolmanneksi säveltäjä, joka roolina on etsiä oikeat soinnut meidän keskittyessä artistin kanssa tekstiin ja melodiaan.

Aina ei tarvitse tavoitella soittolistojakaan. Joskus biisien tekeminen voi olla ihan kivaa ilman sen suurempia maailmanvalloitushaaveitakin.

Sakon studiolla voidaan
 • co-writata uusia biisejä 
 • äänittää biisi-ideoita ja aihioita talteen
 • testailla juttuja 
 • vetää hommia luomuna purkkiin.

Kappaleita voidaan myös äänitellä ja tehdä valmiiden taustojen tai biittien päälle. Mittatilaustyötäkin saa, kun etukäteen tilaa.

Jos nälkä kasvaa syödessä tai biiseistä paljastuu yllättävää hittipotentiaalia, voidaan sulavasti siirtyä tuottamaan kappaleita isomminkin.

Usein ennen varsinaisen levyn tai singlen julkaisua, tehdään useampi biisi tällä systeemillä, jolloin kyseessä on nk. esituotantovaihe.

HINNOITTELU: 
 • Hinnaston mukainen tuntihinta projektin edetessä.🚀 Fast track biisituotanto

Musiikkituottajat: Birdyhead ja Sako
Tiimissä on artistin lisäksi 1 tuottaja + 1 tekstituottaja.

Tässä tuotantomallissa biisiprojekti etenee vauhdilla ja saat tuotoksen kouraasi luultavasti nopeammalla syklillä kuin mihin olet tottunut. Sopii erityisesti räppäreille ja laulajille, jotka itse tykkäävät tehdä melodioita biitin päälle.

Taustoista ja soundien viimeistelystä vastaa oma luottotuottajamme BirdyHead. Tekstituotannosta vastaa Sako, eli hän huolehtii, että myös biisisi lyriikat varmasti toimivat. Jos sinulla on sanat valmiina tai puolivalmiina, ne hiotaan lennossa valmiiksi. Jos ei, niin tekstiä syntyy meiltäkin. Mikäli ne ovat sellaisenaan hyvät, niin ei huolta. Hyvää ei aleta korjaamaan.

Tuotannon vaiheet:
 1. Biisin melodiarunko ja sanat synnytetään, joko yhdessä artistin kanssa co-writtaamalla tai ilman hänen apuaan toiveiden mukaan. Tuotettavaksi voi tuoda myös valmiiksi sävelletyn ja sanoitetun biisin.
 2. Kappaleeseen tuotetaan esituotantotausta, jonka kanssa biisi voidaan äänittää.
 3. Äänitetään lauluosuudet biisiin Sakon studiolla ja tehdään samalla tarkistukset lyriikoihin.
 4. BirdyHead viimeistelee tuotannon, vokaaliraidat käydään huolellisesti läpi ja kappaleelle tehdään tarpeen mukaan jälkituotantoa. 
 5. Biisi miksataan ja masteroidaan ja sen jälkeen kappale julkaistaan halutulla tavalla.

Tekeminen on nopeaa, suoraviivaista ja laadukasta. Ei turhia mutkia. 

HINNOITTELU: 
 • Laskennalliseen tuntihintaan perustuva kiinteä pakettihinta. Projektiin kuluva aika arvioidaan etukäteen.📀 Evoluutiotason biisituotanto

Evoluutio Music tuotantotiimi
Tiimissä on artistin lisäksi 1 topliner + 1 träkkeri + 1 sanoittaja. Artistilta tarvitaan vain tieto siitä millaista materiaalia hän tarkalleenottaen haluaa.

(Tavallisesti nämä projektit tehdään Evoluutio Musicin brändin alla, mutta mikäli projekti ei tyylillisesti tai muuten sovi Evon katalogiin, voidaan äänituotantoprojekti vielä läpi muutakin kautta.)

Tuotannon vaiheet:
 1. Biisin melodiarunko syntyy yhdessä toplinerin kanssa, joka synnyttää kappaleeseen kunnon koukkumelodian ja luo samalla raamit muulle tuotannolle. 
 2. Minä sanoitan tekstin artistin ajatusten ja toiveiden pohjalta. (Usein kirjoitetaan myös artistin kanssa yhdessä ja tehdään tekstituotantoa.)
 3. Kun biisi on muuten valmis, siirrytään jälkituotantovaiheeseen jossa biisiin lisätään vielä mausteita ja haetaan sille sen viimeistä muotoa. 
 4. Lauluosuudet äänitetään Evoluutio Musicin studiolla pääkaupunkiseudulla (mikäli artisti on läpäissyt tiukan seulan popparina ja hänet on toivotettu tervetulleeksi talliin). Äänityssession aikana hän saa myös lauluvalmennusta, jolla varmistetaan, että lopputulos ei jää autotunen varaan.
 5. Lopuksi seuraa viimeistelyvaihe, johon kuuluu olennaisesti äänieditti, miksaus ja masterointi. Lisäksi artistia valmennetaan jo tässä vaiheessa tulevaan julkaisurumbaan.
 6. Biisi julkaistaan kaupallisen tason julkaisuna, jolla on kaikki edellytykset nousta listahitiksi, jos vain markkinointi- ja promopuoli toimii kuten pitää ja artisti itsekin panostaa 110% lasissa.

Tässä paketissa ei vain tehdä parasta mahdollista laatua, vaan artisti saa myös konkreettista tukea jokaisessa stepissä ja vielä julkaisuvaiheen jälkeenkin.

HINNOITTELU: 
 • Kiinteä biisi- tai albumikohtainen pakettihinta kullekin tuotantoprojektille, sisältäen myös urasuunnittelua, mentorointia ja sparrausta.Hitti tulille?

Tästä se alkaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro tavoitteistasi. Mitä enemmän kerrot, sitä paremmin pystymme vastaamaan juuri sinun tarpeisiisi.


Kumppanit