💿 Biisituotanto ideasta äänitteeksi

Olet siis päättänyt ryhtyä seuraavaksi laulaja-ikoniksi Suomen tähtitaivaalle ja nyt on haussa sopiva tuotanto?


Hyvä. Me uskomme sinuun. Koska olet jo näinkin pitkällä, tutustu huolellisesti seuraaviin palvelutuotteisiin ja mieti mitä haluat seuraavaksi. (Tietenkin voit myös kysyä meiltä, jos et ihan vielä ole varma.)

Se mikä sinulle on oikea tuotannon taso, riippuu täysin tavoitteistasi ja siitä missä vaiheessa artisiuraa olet juuri nyt.📻 Biisituotanto livenä studiolla

Esituotantoa? Ensimmäisiä demoja tai vähän jo edistyneempää meininkiä? Testailua, että mikä toimii ja mikä ei? Ihan puhtaasti vain biisien tekemistä?

Tiimissä on yleensä artisti ja minä. Mikäli artisti ei itse sävellä, otetaan tiimiin kolmanneksi säveltäjä, joka roolina on etsiä oikeat soinnut meidän keskittyessä artistin kanssa tekstiin ja melodiaan.

Aina ei tarvitse tavoitella soittolistojakaan. Joskus biisien tekeminen voi olla ihan kivaa ilman sen suurempia maailmanvalloitushaaveitakin.

Sakon studiolla voidaan
 • co-writata uusia biisejä 
 • äänittää biisi-ideoita ja aihioita talteen
 • testailla juttuja 
 • vetää hommia luomuna purkkiin.

Kappaleita voidaan myös äänitellä ja tehdä valmiiden taustojen tai biittien päälle. Mittatilaustyötäkin saa, kun etukäteen tilaa.

Jos nälkä kasvaa syödessä tai biiseistä paljastuu yllättävää hittipotentiaalia, voidaan sulavasti siirtyä tuottamaan kappaleita isomminkin.

Usein ennen varsinaisen levyn tai singlen julkaisua, tehdään useampi biisi tällä systeemillä, jolloin kyseessä on nk. esituotantovaihe.

Hinnoittelu: Hinnaston mukainen tuntihinta projektin edetessä.🚀 Fast track biisituotanto

Tiimissä on artistin lisäksi 1 tuottaja + 1 sanoittaja (minä).

Tässä tuotantomallissa biisiprojekti etenee vauhdilla ja saat tuotoksen kouraasi luultavasti nopeammalla syklillä kuin mihin olet luultavasti tottunut.

Taustoista ja soundien viimeistelystä vastaa oma luottotuottajamme BirdyHead.

Tuotannon vaiheet:
 1. Biisin melodiarunko ja sanat synnytetään yhdessä artistin kanssa co-writtaamalla.
 2. Kappale annetaan tuottajalle jatkotyöstöön.
 3. Kun tuotanto alkaa olla hyvällä mallilla, äänitetään lauluosuudet biisiin Sakon studiolla.
 4. Lopuksi tuottaja viimeistelee kappaleen ja sille tehdään tarpeen mukaan jälkituotantoa. 
 5. Biisi miksataan ja masteroidaan ja sen jälkeen kappale julkaistaan halutulla tavalla.

Tekeminen on nopeaa, suoraviivaista ja laadukasta. Ei turhia mutkia. Hit happens!

Hinnoittelu: Äänityksissä tuntihinta. Taustat, miksaus ja masterointi etätyönä pakettihinnalla.📀 Evoluutiotason biisituotanto

Tiimissä on artistin lisäksi 1 topliner + 1 träkkeri + 1 sanoittaja (minä). Artistilta tarvitaan vain tieto siitä millaista materiaalia hän tarkalleenottaen haluaa.

(Tavallisesti nämä projektit tehdään Evoluutio Musicin alla, mutta mikäli projekti ei tyylillisesti tai muuten sovi Evon katalogiin, voidaan äänituotantoprojekti vielä läpi muutakin kautta.)

Tuotannon vaiheet:
 1. Biisin melodiarunko syntyy yhdessä toplinerin kanssa, joka synnyttää kappaleeseen kunnon koukkumelodian ja luo samalla raamit muulle tuotannolle. 
 2. Minä sanoitan tekstin artistin ajatusten ja toiveiden pohjalta. (Usein kirjoitetaan myös artistin kanssa yhdessä ja tehdään tekstituotantoa.)
 3. Kun biisi on muuten valmis, siirrytään jälkituotantovaiheeseen jossa biisiin lisätään vielä mausteita ja haetaan sille sen viimeistä muotoa. 
 4. Lauluosuudet äänitetään Evoluutio Musicin studiolla pääkaupunkiseudulla (mikäli artisti on läpäissyt tiukan seulan popparina ja hänet on toivotettu tervetulleeksi talliin). Äänityssession aikana hän saa myös lauluvalmennusta, jolla varmistetaan, että lopputulos ei jää autotunen varaan.
 5. Lopuksi seuraa viimeistelyvaihe, johon kuuluu olennaisesti äänieditti, miksaus ja masterointi. Lisäksi artistia valmennetaan jo tässä vaiheessa tulevaan julkaisurumbaan.
 6. Biisi julkaistaan kaupallisen tason julkaisuna, jolla on kaikki edellytykset nousta listahitiksi, jos vain markkinointi- ja promopuoli toimii kuten pitää ja artisti itsekin panostaa 110% lasissa.

Tässä paketissa ei vain tehdä parasta mahdollista laatua, vaan artisti saa myös konkreettista tukea jokaisessa stepissä ja vielä julkaisuvaiheen jälkeenkin.

Hinnoittelu: Paketti- tai kuukausihinta koko projektille, sisältäen myös urasuunnittelua, mentorointia ja sparrausta.📹 Luomutason musavideotuotanto

Vakuuta keikkajärjestäjät osaamisestasi. Paras työkalu keikkojen myymisen on video, josta näkyy selvästi, että laulaja osaa laulaa ja soittajat soittaa. Siks jokaisella alkavalla yhtyeellä pitäisi olla livemusiikkivideo tai sellaiselta vaikuttava klikkiin kuvattu toteutus.

Oleellisinta on että näytätte ja kuulostatte yhtä hyvältä kuin oikeastikin esiintyessänne. Ehkä jopa hieman paremmaltakin.

Pari tuotantomallia:
 1. LIVE: Videon kuvauksen yhteydessä voidaan mikittää ja äänittää aivan oikeaa luomuraitaa livenä, joka sitten miksataan ja masteroidaan erikseen tähän tarkoitukseen.
 2. LIVEALIKE: Mikäli video tehdään esimerkiksi kulta- tai hopeatason biisituotantoprojektin jatkoksi, voidaan hyödyntää myös siinä synnytettyjä ääniraitoja. 

Biisi voidaan siis tehdä alusta loppuun asti suoraan videoformaattiin, josta sitten lohkaistaan tarvittaessa ääniraita Spotifyyn ja muihin kuvattomiin streaming-palveluihin. Sama onnistuu kuitenkin myös toisinpäin, jos halutaan käyttää valmiina olevaa ääniraitaa.

Hinnoittelu: Kiinteä pakettihinta lasketaan etukäteen.🎬 Elokuvatason musavideotuotanto

Valloita YouTube ja muut videoalustat musiikkivideolla, joka näyttää viimeistä piirtoaan myöten niin ammattimaiselta kuin video voi näyttää. Miksi? Esimerkiksi siksi, että YouTube on tällä hetkellä suosituin musiikinkuuntelualusta Suomessa ja lisäksi videosta on iloa muuallakin, jopa televisiossa, jos onni on myötä.

Tarpeen mukaan tehdään useita kamera-ajoja, hidastuksia, ilmakuvausta tai mitä hyvänsä sellaista, mikä vain palvelee parasta mahdollista lopputulosta. Käsikirjoitamme sinulle juuri sellaisen musiikkivideon kuin tarvitset ja se kuvataan laadukkaalla kalustolla siten, että lopputuloksena on vangitseva ja katseenkestävä musiikkivideo.

Nykyaikainen tapa tuottaa musiikkia, on ottaa videotuotanto osaksi prosessia jo biisituotannon alkuvaiheessa. Audiovisuaalisessa maailmassa, se miten artisti tai bändi toimii visuaalisessa muodossa on lähes yhtä tärkeää kuin auditiivinen kokemus.

Siksi biisituotanto voidaankin tarvittaessa leipoa osaksi videotuotantoprojektia jo heti kättelyssä, kunhan sen tietää etukäteen. Pakettidiileillä säästyy myös aina jokunen euro. Samoin silloin, jo kyse on useammasta biisistä / videosta.

Hinnoittelu: Kiinteä pakettihinta lasketaan etukäteen. Lisämaksusta extraa.👁️ Lyriikkavideot ja visualisoinnit

Musiikkivideoiden rinnalla erilaiset visualistointi ja -lyriikkavideot ovat myös monien mieleen. Niiden avulla yleisö pääsee paremmin jyvälle biisin sisällöstä ja kappaletta on helpompi laulaa vaikka mukanakin.

Jos tilanne on vaikkapa sellainen, että oikea musiikkivideo tai luomulivevideo ei jostain syystä ole mahdollinen, niin lyriikkavideon avulla biisi saa huomattavasti paremmin soittoa YouTubessa ja muissa videopalveluissa kuin pelkällä still-kuvalla.

Tässäkin pitää kuitenkin muistaa, että laatu on valttia ja siksi lyriikkavideot kannattaa tilata ammattilaiselta eikä kyhätä itse. Pelkkä juokseva tekstipötkö ei ole sama asia, vaan kyse on aivan omasta taiteenlajistaan.

Tyypillisimmin lyriikkavideo toimii biisin kakkosvideona. Ne ovat erityisesti teksti- ja sisältöorientoituneiden kuuntelijoiden suosiossa.

Hinnoittelu: Hinnaston mukainen tuntihinta. Maksimihinta voidaan arvioida etukäteen.Hitti tulille?

Tästä se alkaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro tavoitteistasi. Mitä enemmän kerrot, sitä paremmin pystymme vastaamaan juuri sinun tarpeisiisi.
Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo