🎤 Spiikki-, podcast ja äänikirjatuotanto

Podcast, äänikirja tai spiikki työn alla? Täällä äänitys onnistuu. 

Äänikirjan äänittminen SAKON STUDIOLLA

Tule studioon, jossa on Turun matalin kynnys. Täällä puheen äänittäminen käy mukavasti vaikkapa kahvikupposen lomassa. Tyypillisimmin täällä äänitetään lyhyitä spiikkejä, mutta välillä pidempiäkin teoksia, kuten esimerkiksi äänikirjoja. 

Meiltä saa apua myös sisällöntuotantoon. ÄÄNIKIRJA: Lukijana kirjailija itse?

Nykyisin on yhä tavallisempaa, että kirjailijat lukevat teoksiaan äänikirjoiksi itse. Se onkin usein yksinkertaisin, toimivin ja edullisin ratkaisu. Henkisenä ja teknisenä tukena ja apuna on äänittäjä, joka toimii samalla apulukijana.

Kun kirjailija itse toimii lukijana, se helpottaa prosessia siinä mielessä, että usein juuri kirjailija itse tietää parhaiten millaisia asioita haluaa teoksessaan korostaa ja millaista tunnelmaa hän haluaa hakea. Monet kirjailijat ovat muutenkin erinomaisia esiintyjiä. Etenkin runouden puolella kirjailija on usein myös ainoa, joka osaa lukea teoksensa "oikein". Mikäli käytetään ulkopuolista lukijaa, pitää nämä kaikki asiat selostaa lukijalle erikseen.

Äänikirjaprojektissa tulee myös huomioida, että matka tekstistä äänikirjaksi ei ole ihan lyhyt. 

Etenkin silloin jos käytetään ulkopuolista lukijaa, on tärkeää olla ajoissa liikkeellä, koska sopiva ääni pitää ensin valita. Monet ammattilukijat haluaisivat myös lukea teoksen pariin kertaan läpi, ennen studioon saapumista. 

Lukijan valmistautumismahdollisuudet vaikuttavat sekä nopeuteen, että laatuun. Hyvin valmistautunut ammattilainen lukee tunnissa keskimäärin 20-25 sivua. Jos kirja kestää ääneen luettuna esimerkiksi yli 8 tuntia, kuluu sen äänittämiseen silti helposti parikin studiopäivää, sillä kaikkien ammattilaistenkaan ääni ei kestä mahdottoman pitkiä aikoja kerrallaan. 

Jos lukijana on kirjailija itse, on moni asia yksinkertaisempaa ja säästöä tulee rahassa, koska ulkopuolisen lukijan palkkio jää pois.

Itse äänittämisen jälkeen on vielä oma hommansa on jälkituotannossa. Kaikkien maiskutusäänien ja muiden poistaminen ääniraidalta, sekä ääniraitojen masterointi vie saman verran aikaa kuin äänitteellä on pituutta. 

Äänikirjatuotannon hinta muodostuu meillä seuraavista elementeistä: 
  • LUKIJA: Lukijan kanssa sovittu kiinteä palkkio (sis. studion välityspalkkion).
  • ÄÄNITYS: Studion tuntihinta äänityksiin kuluvan aika-arvion mukaan.
  • JÄLKITUOTANTO: Studion tuntihinta kerrottuna äänikirjan arvioidulla pituudella. 
Tilaajalta veloitetaan yleensä 20% suuruinen etumaksu, ennen töiden aloittamista. Loppuosa maksetaan yleensä projektin aikana tai sen jälkeen.SPIIKKI: Tarvitsetko myös käsikirjoituksen? 

Äänitämme täällä spiikkejä, mutta tarpeen mukaan myös käsikirjoitamme niitä. Kokonaiset radiomainokset syntyvät tarpeen mukaan myös. Älä siis epäröi kysyä, jos tarvitsette apua monipuolisemminkin.PODCAST: Onhan konsepti mietitty loppuun asti? 

Nopeatempoinen podcast scene on mielenkiintoinen maailma. Erottuminen joukosta edellyttää itsensä tekemistä tavalla tai toisella tunnistettavaksi. Hyvä äänenlaatu podcasteissa on kaiken A ja Å, mutta loppu on kiinni sisällöstä ja tunnistettavuudesta.

Me voimme tarjota tilan jaksojen äänittämiseen, mutta lisäksi auttaa myös sisältöjen suunnittelussa ja ideoimisessa. Lisäksi kun tarvitset alku- tai lopputunen podcastiisi, meiltä saat tilattua myös sen.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi meillä tehdään jonkin verran hommia myös pro bono.

Tutustu hinnoitteluun✉️ Ota yhteyttä »

Kumppanit