🎤 Spiikki-, podcast ja äänikirjatuotanto

Podcast, äänikirja tai spiikki työn alla? Täällä äänitys onnistuu. 


Tule studioon, jossa on Turun matalin kynnys. Täällä puheen äänittäminen käy mukavasti vaikkapa kahvikupposen lomassa. Tyypillisimmin täällä äänitetään lyhyitä spiikkejä, mutta välillä pidempiäkin teoksia, kuten esimerkiksi äänikirjoja.

ÄÄNIKIRJA: Lukijana kirjailija itse?

Nykyisin on yhä tavallisempaa, että kirjailijat lukevat teoksiaan äänikirjoiksi itse. Se onkin usein sekä yksinkertaisin että toimivin ratkaisu.

Kirjailija itse tietää parhaiten millaisia asioita haluaa teoksessaan korostaa ja millaista tunnelmaa hän haluaa hakea. Monet kirjailijat ovat muutenkin erinomaisia esiintyjiä. Etenkin runouden puolella kirjailija on usein myös ainoa, joka osaa lukea teoksensa "oikein".

Huomoi äänikirjaprojektissa, että myös siihen kuluu aikaa. Jos kirja kestää ääneen luettuna yli 8 tuntia, vaatii sen äänittäminen vähintään tuon. Niinpä kirja kannattaa yleensä äänittää osissa (joskaan ei liian monessa). Oma hommansa on myös jälkituotannossa.

Koska aika on rahaa, on edullisinta jos kirjailija itse lukee oman teoksensa.

SPIIKKI: Tarvitsetko myös käsikirjoituksen? 

Äänitämme täällä spiikkejä, mutta tarpeen mukaan myös käsikirjoitamme niitä. Kokonaiset radiomainokset syntyvät tarpeen mukaan myös. Älä siis epäröi kysyä, jos tarvitsette apua monipuolisemminkin.

PODCAST: Onhan konsepti mietitty loppuun asti? 

Nopeatempoinen podcast scene on mielenkiintoinen maailma. Erottuminen joukosta edellyttää itsensä tekemistä tavalla tai toisella tunnistettavaksi. Hyvä äänenlaatu podcasteissa on kaiken A ja Å, mutta loppu on kiinni sisällöstä ja tunnistettavuudesta.

Me voimme tietenkin tarjota tilan jaksojen äänitätmiseen, mutta voimme auttaa myös sisältöjen suunnittelussa ja ideoimisessa. Lisäksi kun tarvitset alku- tai lopputunen podcastiisi, meiltä voit sellaisen tilata.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi meillä tehdään jonkin verran hommia myös pro bono.

Tutustu hinnoitteluun✉️ Ota yhteyttä »

Kumppanit