ūüí¨ Palautepalvelu kirjoittajalle

Jossain vaiheessa jokainen kirjoittaja tulee sokeaksi tekstilleen. Silloin rakentava palaute ja korjausehdotukset auttavat eteenp√§in. 


Pääset tekemisessäsi parhaiten eteenpäin kun saat kommentteja ja korjausehdotuksia joltakin sellaiselta, joka on itsekin paininut samojen ongelmien kimpussa ja tietää miten niistä voi päästä yli.

Joskus palaute on hyväksi pitkän linjan ammattilaisellekin, sillä tekstityö on usein yksinäistä puurtamista ja harvalla on mahdollisuutta saada toisen kirjoittajan objektiivista arviota työstään.

Palaute on erityisen arvokasta kun:
  • olet tekstisi kanssa umpikujassa
  • haluat varmistaa, ettei lopulliseen teokseen j√§√§ lapsuksia
  • tarvitset henkil√∂kohtaista opastusta tai sparrausta
  • kaipaat ilmaisusi ter√§v√∂itt√§mist√§ tai uusia n√§k√∂kulmia.

Oikeanlainen palaute auttaa kehittymään kirjoittajana ja antaa arvokasta tietoa siitä, miltä teksti näyttää ulkopuolisen silmissä. Samalla teksteistä saattaa löytyä sellaisia ulottuvuuksia, joita niissä ei tiennyt olevankaan.

Rakentava palaute ja korjausehdotukset auttavat näkemään kuinka asioita voisi ilmaista toisin ja millaisia maneereita omaan kirjoitustyyliin on pesiytynyt. Usein niistä on mahdollista päästä yli kunhan niiden olemassaolon ensin tiedostaa.

Palautepalvelun periaatteet

Kun annan palautetta kirjoituksista, en niinkään keskity siihen ovatko ne hyviä vai huonoja (ellei sitä erityisesti pyydetä). Sen sijaan pyrin antamaan selkeitä ohjeita siitä miten tekstistä saisi vielä toimivamman, tai kuinka sen olisi voinut kirjoittaa toisin. Tarvittaessa piiskaan itseni yhä syvällisempään ja syvällisempään tulkintaan, mikäli teksti (tai asiakas) sitä vaatii.

Saat teksteistäsi korjausehdotuksia sekä tekstikohtaista palautetta ja/tai niin halutessasi yleispalautteen kaikista kirjoituksistasi.

Erityisalaani ovat:
  • laululyriikka 
  • runous
  • artikkelit ja blogijutut 
  • markkinointitekstit
  • uutiskirjeet 
  • SEO-tekstit.  
Myös muun tyyppiset kirjoitukset ovat tervetulleita. Käsittelen kaiken aineiston erityisellä luottamuksella enkä milloinkaan välitä niitä kolmansille osapuolille.

Ota yhteyttä, kysyminen ei maksa mitään!

Lähetä tekstisi osoitteeseen: sako@sakonstudio.fi (missä tahansa tiedostomuodossa) ja pyydä arvio siitä kauanko tekstisi läpi käymiseen menisi aikaa.

Mikäli kyse on laulusta joka on sävelletty, lähetä myös demo.

Kerro samalla millaista palautetta koet tarvitsevasi ja millaisiin asioihin haluaisit erityisesti kiinnitettävän huomiota.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne k√§√§ntyv√§t hinnoittelussa asiakkaideni eduksi. Lis√§ksi teen jonkin verran hommia my√∂s pro bono.


Kumppanit