💿 Kustannussopimus sävellyksistä ja sanoituksista?

SAKON STUDIO on luultavasti Suomen reiluin musiikkikustantaja. Autamme lauluntekijää jo biisintekovaiheessa.


Teemme perinteistä poikkeavaa musiikin kustannustoimintaa, jossa autamme saamaan keskeneräiset teokset valmiiksi ja kanavoimaan tallikirjoittajien luovan toiminnan entistä tuottavimpiin projekteihin. Kyse on siis laulutenkijöiden manageroinnista.


Suomi on täynnä lahjakkaita biisintekijöitä, joilta puuttuvat oikeat tekijäkumppanit ja tulkitsijat. Rahoistaan on helppo päästä eroon, mutta sen kerääminen maailmalta on vaikeaa.

Biisejä tehdään aivan liian paljon pöytälaatikkoon suhteessa siihen kuinka vähän niitä esitetään livenä. Me autamme biisintekijöitä näissä ja monissa muissa haasteissa. Valjastamme asiantuntemuksemme, kontaktimme, markkinointiosaamisemme ja laulustudiomme lauluntekijöidemme musiikillisen uran edistämiseen.

🎹 Tutustu tekijärosteriin✉️ Ota yhteyttä »Mikä (yleensä) estää biisintekijän menestymisen?

Lauluntekijän menestyksen esteet voidaan useimmiten kiteyttää kahteen perusongelmaan. Nämä toistuvat lähes kaikilla biisintekijöillä ainakin jossakin vaiheessa uraa.

Menestyksen esteet:
 1. Biiseiltä puuttuvat tasokkaat esittäjät
 2. Biisituotantojen tekninen laatu ei ole kaupallista tasoa 
 3. Biiseihin jää sisällöllisiä virheitä tai laatu on epätasaista 
 4. Biisejä / tekijöitä ei markkinoida mitenkään
Autamme kampittamaan juuri näitä ongelmia. Lähestymistapamme musiikin kustantamiseen on ennen kaikkea manageroiva. Tuemme biisintekijää kaikilla osa-alueilla, joilla pystymme häntä auttamaan. 

Me esimerkiksi:
 • annamme kappaleista rehellistä palautetta ja korjausehdotuksia
 • tarjoamme mahdollisuuden äänittää kappaleista demoja SAKON STUDIOLLA 
 • tuomme cowrite-sessioihin tekijöitä, joiden osaamisalueet täydentävät toisiaan 
 • etsimme teoksille uusia lahjakkaita tulkitsijoita
 • jos biisintekijä on myös artisti, pyrimme edistämään myös artistiuraa.
Laadunvalvonta on myös tärkeää, eli välillä toimimme myös suodattimena silloin kun lauluntekijä haluaisi julkaista jotakin sellaista, mitä myöhemmin saa hävetä. Sori. Mutta ei hätää, viime kädessä sinä päätät ja me neuvomme.Me autamme tekijöitämme jo teoksen luomisvaiheessa 

Meillä toimitaan hieman eri tavalla kuin useimmissa musiikkikustantamoissa. Toimintamallimme muistuttaa enemmän kirjakustantamoiden työtapaa sillä emme hallinnoi vain valmiita biisejä, vaan olemme useimpien lauluntekijöidemme tukena jo kappaleen syntyvaiheessa. 

Autamme esimerkiksi hiomaan puolivalmiita sanoituksia valmiiksi, aivan samaan tapaan kuin kirjakustantajien kustannustoimittajat avustavat kirjailijaa. Joskus yhteistyö on meillä jo melkein co-writingia, mutta tekijä saa pitää isyysoikeutensa teoksiin. 

Koska toimintamallimme on ennen kaikkea manageroiva ja tekijäkohtainen, olemme kiinnostuneita ensisijaisesti tekijän kaikista kustantamattomista kappaleista ja koko ns. katalogin kehittämisestä. Yksittäisiteoksista teemme kustannussopimuksia vain harvoin.Fokus kokonaisvaltaisessa lauluntekijäuran kehittämisessä ja teosten loppuun saattamisessa

Meitä kiinnostaa aina ensisijaisesti lauluntekijän koko katalogi. Eli kaikki hänen menneet ja tulevat kappaleensa. Emme siis juurikaan tee yksittäisiä, teoskohtaisia, kustannussopimuksia, vaan pääsääntöisesti yhteistyö lauluntekijän kanssa on huomattavasti kokonaisvaltaisempaa. 

Autamme biisintekijöitä kokonaisvaltaisesti urallaan eteenpäin. Keskiössä ovat tallikirjoittajiemme omien tavoitteiden edistäminen ja erityisesti avustaminen vielä syntymättömien teosten loppuun saattamisessa.

Meille esimerkiksi sanoittaja, jonka pöytälaatikko pullistelee puolivalmiita tekstejä, on hyvin kiinnostava. Samoin biitintekijät ovat suuri kiinnostuksen kohde. Tarjoamme biisintekijöillemme vapautta

Biisintekijän on hyvä olla SAKON STUDION tallissa. Hän saa säilyttää työskentelyvapautensa ja valita itse projektinsa, mutta tarjoamme hänelle tarvittaessa kaiken tuen, jonka pystymme antamaan.

Sinun ei siis ole pakko (eikä suositeltavaa) lopettaa päivätyötäsi heti. Tekijöillämme saa olla muutakin elämää kuin musiikki. Oleellista on, että kellotaajuutesi on tiedossa, jotta osaamme edistää projektejasi samaa vauhtia, kuin sinä haluat edetä.Miten pääset housewriteriksi?

Aivan ensimmäinen edellytys on tietenkin se, että sinulla on meille jotakin annettavaa. Toinen edellytys on, että meillä on jotakin annettavaa sinulle. Ns. "tyhjiä sopimuksia" pyrimme välttämään.  

Paikan saa:
 • hyvä biitintekijä 
 • hyvä topliner 
 • hyvä säveltäjä 
 • hyvä sanoittaja 
Taiteellisen materiaalisi laatu, mutta myös se millaisissa asioissa koet tarvitsevasi apua. Olemme kiinnostuneita myös siitä, missä vaiheessa lauluntekijäuraasi olet tällä hetkellä ja mitä odotat tulevaisuudelta.

Lisäksi meitä kiinnostaa kuka biisejäsi esittää ja paljonko ne tuottavat Teosto-tuloja tällä hetkellä.

Mitä suurempaa rahavirtaa Teostosta on tulossa jo sopimuksen alkuvaiheessa, sitä suurempia taloudellisia panostuksia voit odottaa lauluntekijäurasi edistämiseksi heti. Mikäli tekijänoikeustulot ovat vielä pyöreä nolla, taiteellisen materiaalin taso ratkaisee ja alkuvaiheen panostukset ovat pienempiä.

HUOM! 
Olet varmaan kuullut, ennakoista ja allekirjoituspalkkioista!
Ennen kuin himoitset sellaista, lue mitä "ennakolla" tarkoitetaan. 

🎓 Mikä ihmeen "ennakko"?

Biisinäytteiden lähetysohjeet

Tarkastamme kaiken meille lähtetyn aineiston ja pyrimme vastaamaan jokaiselle hakijalle n. kuukauden kuluessa. Älä soita biisiesi perään. Laita mieluummin vaikka meiliä.

Ohjeet:
 1. Lähetä useampi biisi kerrallaan (mieluiten Drive- tai Soundcloud-linkkinä), jotta saamme mahdollisimman tarkan käsityksen tämänhetkisestä osaamistasostasi / materiaalin laadusta. 
 2. Liitä mukaan myös lyriikat.
 3. Laita kappaleiden tekijätiedot rooleineen selkeästi esiin, etenkin jos niissä on useita tekijöitä. (Kerro myös kenen käsialaa tuotanto on, missä äänitetty ja onko esim. biitit ostettu vai tehty itse.)
 4. Kerro keille kaikille olet ehtinyt tehdä biisejä aiemmin ja montako teostasi Teoston rekisteristä suunnilleen löytyy.
 5. Linkkaa myös julkiset someprofiilisi (esim. IG) viestiin, niin tutustumme myös niihin.

✉️ Ota yhteyttä tällä lomakkeella »

Kumppanit