🎤 Ääni- ja musiikkituotanto

Spiikit ja biisit purkkiin? Teemme monipuolisesti musiikkiin ja ääneen liittyviä toimeksiantoja. Äänitysstudiomme sijaitsee Turussa.


Pienessä äänitysstudiossamme onnistuu laulun, spiikkien ja puheen äänitys helposti ja vaivattomasti. 

Temme myös kokonaiset äänituotannot ja äänen jälkikäsittelyyn liittyvät työt.

Muu äänituotanto:
Kokonaiset musiikintuotantoprojektit artistiasiakkaille kiinteään pakettihintaan 

Pakettina voimme tietenkin antaa vähän alennusta. Kun olet tekemässä kaupallisen tason singlejulkaisua tai vaikkapa levyä, kannattaa tutustua näihin biisituotantopaketteihin ja pohtia, josko joku niistä olisi sinulle sopivin ratkaisu.
Palvelemme monenlaisia asiakkaita erilaisissa ääneen liittyvissä tarpeissa

Haluamme auttaa jokaista asiakastamme mahdollisimman kestävällä tavalla eteenpäin. Monilla asiakkaillamme on keskenään hyvin erilaisia tavoitteita ja tarpeita. 
  • Yksi on artisti, joka on julkaisemassa ensimmäistä, kolmatta tai kymmenettä sinkkubiisiään.
  • Toinen on pienyrittäjä, joka haluaa paremmat äänet yritysesittelyynsä.
  • Kolmas on tekemässä podcast-sarjaa ja tarvitsee äänityspaikkaa tai edittiä. 
  • Neljäs pyörittää omaa studiota tai tekee omaa musaa ja tarvitsee lauluille äänitysstudiota tai apua yhteen tai useampaan musiikintuotannon osa-alueeseen. 
Jokaista haluamme auttaa heille parhaiten sopivimmalla tavalla. Tyrkyttämättä. Voimme ottaa kopin mistä tahansa tuotantovaiheesta. Ainoa rajoitus on kokonaisten bändien äänittäminen, mutta siihenkin meillä on kumppanit! Osatuotannot ja äänitykset joustavasti myös muille studioille ja tuottajille

Matalan kynnyksen äänitysstudiossamme tehdään paljon myös isompien projektien osatuotantoja muille. Esimerkiksi lauluosuuksien ja spiikkien äänityksiä, jälkituotantoa sekä miksausta ja masterointia tehdään alihankintana monille tuottajille ja tuotantoyhtiöillekin.  

Yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia. Esimerkiksi Turun lähellä asuvan laulajan tai spiikkaajan on helpompi äänittää laulut ja spiikit laadukkaasti täällä, kuin matkustaa vaikkapa oululaisen tai helsinkiläisen tuottajan luokse äänityksiin. Usein tämä on myös edullisempaa.  

Sama koskee miksausta, jälkituotantoa ja masterointia. Ulkostaminen kannattaa kaikessa sellaisessa, mikä ei ole tuottajan tai studion ominta alaa. 

Aika tyypillistä on, että asiakkaamme tekee tuotantoa itse johonkin pisteeseen, tilaa meiltä laulujen äänityksen, jatkaa tuotantoa ja ostaa meiltä sitten lopuksi vielä miksauksen ja masteroinnin. Nimemme ei välttämättä näy lopputuotteessa lainkaan.Edullista, hyvin äänitettyä ja häiriötöntä raakaraitaa, puhtaalla signaaliketjulla

Usein meiltä tilataan myös puhdasta ja editoimatonta raakaraitaa, sillä monet nykytuottajat haluavat täyden kontrollin äänen jälkikäsittelyyn. Tämä on meille täysin ok! 

Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että:
  1. signaaliketjumme tuottavat mahdollisimman puhdasta ja värittämätöntä ääntä
  2. akustoitu äänitystilamme mahdollistaa häiriöttömän äänentallennuksen, ilman ylimääräisiä kaikuja. 
Saamme toistuvasti hyvää palautetta äänenlaadusta. Kun kyse on puhe- ja vokaaliraitojen äänittämisestä, olemme kaikkein vahvimmillamme. Ei ole harvinaista, että olohuoneen nurkassa tehty tuotanto nousee aivan uudelle levelille, kun siihen on lisätään aidoissa ammattiolosuhteissamme äänitetyt lauluosuudet. Kotistudioihin verrattuna täällä äänitetty raakaraita on tavallisesti aivan omaa luokkaansa juuri akustiikan ansiosta. 

Toki raudallakin on vähän väliä. Käytämme äänityksissä tavallisimmin Slaten Digitalin ultralineaarista esivanhvistinta, joka ei väritä ääntä juuri lainkaan. Myös saman sarjan mikrofoni tallentaa ääntä puhtaimmillaan juuri sellaisena kuin se on.  

Laitteillamme on mahdollista myös emuloida erilaisten laulumikrofonien soundeja, mutta jos edittiä tehdään asiakkaamme päässä, toimitamme raidat tietenkin ilman emulointeja, jotta jälkituotantoa tekevälle henkilölle jää mahdollisimman paljon pelivaraa.

Lisäarvoa tuo myös se, että meillä on kokemusta todella eri tyyppisten ja eri tasoisten laulajien ja spiikkaajien äänittämisestä. Tilan akustointi ja kalusto kuuluu äänen teknisessä laadussa, mutta ammattimainen ohjaus kuuluu mikrofonin takana olevan henkilön suoritustasossa.Välitämme laulajia ja spiikkaajia!

Välitämme asiakkaistamme myös välittämällä parasta osaamista! Tarvitsetko siis laulajaa tai spiikkaajaa? Kun et itse halua olla mikin varressa, valitsemme parhaan spiikkaajan tai solistin hommaan. Millainen ääni olisi hakusessa?Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi teemme jonkin verran hommia myös pro bono.


Kumppanit