🎤 Äänituotanto- ja äänitysstudiopalvelut

Spiikit ja biisit purkkiin? Teemme monipuolisesti musiikkiin ja ääneen liittyviä toimeksiantoja. Äänitysstudio sijaitsee Turussa.


Pieni äänitysstudiomme on optimoitu laulun ja puheen äänittämiseen.

Lisäksi meillä on erillinen jälkituotantostudio, jossa teemme kaikki äänen jälkikäsittelyyn liittyvät työt. 
Muut äänityöt:
Äänitysstudio, joka voi ottaa kopin mistä tahansa äänituotantovaiheesta

Haluamme auttaa jokaista asiakastamme mahdollisimman kestävällä tavalla eteenpäin. Monilla asiakkaillamme on keskenään hyvin erilaisia tavoitteita ja tarpeita. 
  1. Yksi on artisti, joka on julkaisemassa ensimmäistä, kolmatta tai kymmenettä sinkkubiisiään.
  2. Toinen on pienyrittäjä, joka tarvitsee äänibrändäystä tai vaikkapa radiomainoksen.
  3. Kolmas on tekemässä podcast-sarjaa ja tarvitsee äänityspaikkaa tai edittiä. 
  4. Neljäs pyörittää omaa studiota tai tekee omaa musaa ja tarvitsee pelkille lauluille äänitysstudion tai apua yhteen tai useampaan musiikintuotannon osa-alueeseen. 
Jokaista haluamme auttaa heille parhaiten sopivimmalla tavalla. Tyrkyttämättä. Voimme ottaa kopin mistä tahansa tuotantovaiheesta. Ainoa rajoitus on kokonaisten bändien äänittäminen, mutta siihenkin meillä on kumppanit! Turussa kaksi studiota: "Studio Ykkönen" ja "Studio Kakkonen" 

Turussa meillä on kaksi studiota, jotka molemmat on optimoitu tarkasti omaan käyttötarkoitukseensa. Siinä missä toinen on äänitysstudio, jossa tehdään jatkuvasti uuta musiikkia, toisessa sorvataan biittejä, miksataan ja masteroidaan tuotoksia.

  • Studio ykkönen (äänitysstudio ja CoWrite-tila) sijaitsee Turun Jäkärlässä ja se on optimoitu erityisesti laulun ja puheen äänittämiseen. Tila on pieni ja intiimi. Äänitystudiona toimimisen ohella sitä käytetään myös CoWrite-tilana. Sieltä on lähetetty myös esimerkiksi "SAKON STUDIO Live" -striimilähetyksiä. Sako huolehtii henkilökohtaisesti Studio Ykkösen toiminnoista.

  • Studio kakkonen (jälkituotantostudio) sijaitsee aivan Turun keskustassa. Se on optimoitu biisien jälkituotantoon, miksaamiseen ja masterointiin. Tila on kalibroitu siten, että äänen jälkikäsittelyn laadussa päästään varmasti korkeimmalle mahdolliselle tasolle. Lähes kaikki äänitysstudiollamme äänitetyt raidat kulkevat Studio kakkosen kautta. Lisäksi studiolla syntyy jatkuvasti myös uusia biittejä ja elektronista musiikkia. Studion vastaavana tuottajana toimii Paavo Virtanen aka BirdyHead.

Näiden kahden Turun studion lisäksi meillä on myös yhteistyöstudioita muilla paikkakunnilla, kuten pääkaupunkiseudulla ja Oulussa. Myös Turusta löytyy kumppaneita, mikäli tarvitaan normaalia enemmän tilaa äänittämiseen tai halutaan vaikka koko bändi kerralla studioon. Osatuotannot ja äänitykset joustavasti myös muille studioille ja tuottajille

Matalan kynnyksen äänitysstudiossamme tehdään paljon myös isompien projektien osatuotantoja muille. Esimerkiksi lauluosuuksien ja spiikkien äänityksiä, jälkituotantoa sekä miksausta ja masterointia tehdään myös kutakin erikseen alihankintana monille tuottajille ja tuotantoyhtiöillekin.  

Yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia. Esimerkiksi Turun lähellä asuvan laulajan tai spiikkaajan on helpompi äänittää laulut ja spiikit laadukkaasti täällä, kuin matkustaa vaikkapa oululaisen tai helsinkiläisen tuottajan luokse äänityksiin. Usein tämä on myös edullisempaa.  

Sama koskee miksausta, jälkituotantoa ja masterointia. Ulkostaminen kannattaa kaikessa sellaisessa, mikä ei ole tuottajan tai studion ominta alaa. 

Aika tyypillistä on, että asiakkaamme tekee tuotantoa itse johonkin pisteeseen, tilaa meiltä laulujen äänityksen, jatkaa tuotantoa ja ostaa meiltä sitten lopuksi vielä miksauksen ja masteroinnin. Nimemme ei välttämättä näy lopputuotteessa lainkaan.Edullista, hyvin äänitettyä ja häiriötöntä raakaraitaa, puhtaalla signaaliketjulla

Usein meiltä tilataan myös puhdasta ja editoimatonta raakaraitaa, sillä monet nykytuottajat haluavat täyden kontrollin äänen jälkikäsittelyyn. Tämä on meille täysin ok! 

Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että:
  1. signaaliketjumme tuottavat mahdollisimman puhdasta ja värittämätöntä ääntä
  2. akustoitu äänitystilamme mahdollistaa häiriöttömän äänentallennuksen, ilman ylimääräisiä kaikuja. 
Saamme toistuvasti hyvää palautetta äänenlaadusta. Kun kyse on puhe- ja vokaaliraitojen äänittämisestä, olemme kaikkein vahvimmillamme. Ei ole harvinaista, että olohuoneen nurkassa tehty tuotanto nousee aivan uudelle levelille, kun siihen on lisätään aidoissa ammattiolosuhteissamme äänitetyt lauluosuudet. Kotistudioihin verrattuna täällä äänitetty raakaraita on tavallisesti aivan omaa luokkaansa juuri akustiikan ansiosta. 

Toki raudallakin on vähän väliä. Käytämme äänityksissä tavallisimmin Slaten Digitalin ultralineaarista esivanhvistinta, joka ei väritä ääntä juuri lainkaan. Myös saman sarjan mikrofoni tallentaa ääntä puhtaimmillaan juuri sellaisena kuin se on.  

Laitteillamme on mahdollista myös emuloida erilaisten laulumikrofonien soundeja, mutta jos edittiä tehdään asiakkaamme päässä, toimitamme raidat tietenkin ilman emulointeja, jotta jälkituotantoa tekevälle henkilölle jää mahdollisimman paljon pelivaraa.

Lisäarvoa tuo myös se, että meillä on kokemusta todella eri tyyppisten ja eri tasoisten laulajien ja spiikkaajien äänittämisestä. Tilan akustointi ja kalusto kuuluu äänen teknisessä laadussa, mutta ennen kaikkea ammattimainen ohjaus kuuluu mikrofonin takana olevan henkilön suoritustasossa.

HUOM! 
Kokonaiset biisituotantopaketit kiinteään hintaan!
Me myös julkaisemme musiikkia oman levy-yhtiömme kautta.

📦 Kokonaiset biisituotantopaketit
Välitämme laulajia, puhujia ja spiikkaajia 

Jos projektisi on vailla sopivaa laulajaa, puhujaa tai spiikkaajaa, laitamme mielellämme verkot veteen ja etsimme projektiisi sellaisen. Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi teemme jonkin verran hommia myös pro bono.


Kumppanit