💶 Hinta?

Vaikka meillä ei tehdäkään näitä hommia pelkän rahan takia, niin jollakin on myös elettävä


Toiminta- ja hinnoittelumalleja on kolme. Kaikkiin lisätään ALV.

⏳ Tuntiveloitus, kun työskentelemme kanssasi kasvokkain

Työskentelemme kanssasi kasvokkain, jolloin aikamme maksaa sinulle 72€ tunnilta. (Jos mukana on muita, heidän tuntiveloituksensa lisätään laskuun.)

👷 Kattohinta, kun työskentelemme laskuusi etänä

Työskentelemme laskuusi itsenäisesti (kuten yllä), mutta arvioimme työhön kuluvan ajan etukäteen. Mikäli työ valmistuu arvoitua nopeammin, saat alennusta. Tarjouspyynnöt osoitteeseen: sako@sakonstudio.fi

📦 Erikoishinta, kun normaali tuntiveloitus ei sellaisenaan toimi

Joskus kiinteä tuntiveloitus ei toimi. Tästä on kyse esimerkiksi suurissa produktioissa, joissa on monta tekijää ja useita eri ALV-kantoja.

Esimerkkejä:
  • Esiintyjien keikkaliksat perustuvat artistin ja bändin kanssa sovittuun laskutukseen.
  • Äänitteen masterointi edellyttää kalibroituja tiloja ja erikoislaitteistoa, eikä työ siten perustu käytetyyn aikaan, vaan elikoislaitteistoon ja -osaamiseen. 
  • Valo- ja videokuvauspalvelut vievät itse kuvaustilanteen lisäksi aikaa myös editointivaiheessa kuvausten jälkeen. Videoissa aikaa voi viedä myös mm. käsikirjoitus ja casting.
  • Mainosmusiikkiprojektissa tekijänoikeudella suojattujen tuotosten käyttöoikeudet ovat myös kauppatavaraa ja niiden myynti on verotonta kun taas tekemiseen kuluva aika on verollista työtä. 
  • Alihankintatoimeksiannoissa teemme mielellämme hieman edullisemmin hommia, koska säästymme myymisen vaivalta.
  • Managerointiasiakkaat saavat palveluistamme täysin epäreiluja alennuksia, koska näiden asiakkaiden menestyminen on myös SAKON STUDION etu.

Erikoisemmissa projekteissa kannattaa laittaa tarjouspyyntö mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

✉️ Ota yhteyttä tällä lomakkeella »




🤝 Managerointi- ja kustannussopimukset?

SAKON STUDIO harjoittaa managerointi- ja kustannustoimintaa, joten olemme kiinnostuneita hyvistä esiintyjistä ja biisintekijöistä. Mikäli tarvitset apua taiteilijaurasi edistämiseen, tutustu managerointipalveluihimme ja lähetä hyvin jäsennelty hakemus työnäytteineen meille. Managerointiasiakkailla on mahdollisuus ostaa monia palveluita -50% alennuksella (tai jopa veloituksetta) silloin kun yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia. Diilit ovat taiteilijakohtaisia.

✉️ Ota yhteyttä tällä lomakkeella »




LASKENNALLISIA HINTAESIMERKKEJÄ

Esimerkit on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta laskettu 72€/h laskutuksen mukaan. Kaikkiin hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva ALV. 👇

Kirjoituspalvelut 

Samuli Koivulahti. Tekstituoanto / Copy
Laskennallinen tuntihinta kirjoitustöissä on 72€/h. Kirjoitan tavallisesti n. 100 sanaa tunnissa ja 800-1000 sanaa päivässä.

Mahdolliset haastattelut / toimitustyö lisätään hintaan. Hyvä haastattelu kuitenkin lyhentää usein kirjoittamiseen menevää aikaa. 

Hinnasto:

PS: Lähtömateriaalin ja briiffin laatu vaikuttavat kirjoitusnopeuteen. Työstä veloitetaan toteutuneiden tuntien mukaan, joten hyvällä pohjamateriaalilla ja tarkalla briiffillä asiakas voi säästää selvää rahaa. 

✍️ Kirjoituspalvelut »



Ääni- ja studiopalvelut

Äänen ammattilaiset BirdyHead ja Sako Samuli Koivulahti
Laskennallinen tuntihinta ääni- ja studiopalveluissa on 72€ riippumatta siitä, montako henkeä projekti kussakin vaiheessa työllistää.

Biisituotanto:

Äänitykset:

Jälkituotanto:

PS: Yritysten mainosprojekteissa asiakas ostaa tavallisesti (sävellys, sanoitus, käsikirjoitus tms.) työn lisäksi myös teoksen taloudelliset oikeudet itselleen. Tällöin teos siirretään itsehallinnointiin, eikä teos tuota tekijälleen käyttökorvauksia. Hyvityksenä tästä yritys maksaa käyttöoikeuksista erilliskorvauksen laskun yhteydessä. Summa sovitaan erikseen arvioidun käyttölaajuuden mukaan ja se on tekijälle verotonta tuloa. 

🎤 Ääni- ja studiopalvelut »



Grafiikka- ja kuvauspalvelut

Still-kuva:

Liikkuva kuva:
  • Esittelyvideo web-sivuille: 1 kamera, max. 1h kuvaussessio + editointi = 300€
  • Musiikkivideo: 1 kuvauspäivä + editointi = 720€
  • Mainosvideon tuotanto: 2 kuvauspäivää + editointi = 1440€
  • Dokumenttielokuvan tuotanto: n. 10 000€ (pyydä tarjous).

Julkaisugrafiikka:

🎨 Kuva- ja grafiikkapalvelut »



Digitaaliset palvelut


📈 Digitaaliset palvelut »



Neuvonta ja managerointi

Yrityksille:

Taiteilijoille:

Kaikille:

🌱 Neuvonta ja managerointi »



Keikat 

Keikat ovat toistaiseksi arvonlisäverotonta toimintaa. Vuoden 2020 aikana tulemme siirtymään ALV-velvollisiksi myös keikkojen osalta, jonka jälkeen hintoihin lisätään 10% arvonlisäveroa.

Hinnat:

PS: Normaali keikan pituus on 2 x 45 min. settiä tai yksi 1,5 h setti. Mikäli tarvitset musiikkia pidemmäksi aikaa se onnistuu lisämaksusta.

🎟️ Lue lisää esiintyjistä »



Yhteystiedot


✉️ Ota yhteyttä lomakkeella »



Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo