💿 Biisin viimeistely, miksaus ja masterointi

Kotidemon ja kaupallisen äänitteen ero voi vaikuttaa pieneltä. Usein se on kuitenkin biisin menestyksen kannalta ratkaiseva.


Miksaus ja masterointi tekee musiikista korvakarkkia.
Tukkoista demoa on vaikea saada radiosoittoon vaikka biisi olisi kuinka hyvä. Sama koskee suoratoistopalveluiden editorial-soittolistoja.

Soundi identifioi biisin ja huolellinen miksaus ja masterointi varmistavat, ettei menestys jää ainakaan laadusta kiinni.

Usein muullekin editille ja pitchaukselle olisi tarvetta. Ehkä vähän kiipparia tai vaikka rumpujen ohjelmointia?

Biisin koko potentiaali esiin

Varsinkin alkavalle artistille on tavallista, että kun omia kontakteja osaajiin ei vielä ole, niin julkaisusta tulee vain niin hyvä kuin mihin lähipiirin osaaminen riittää.

Ongelma on kuitenkin se, että jos kaikki tehdään DIY-meiningillä, voi biisi jäädä todella kauas sen koko potentiaalista.

Enemmän korvapareja = parempi laatutaso

SAKON STUDION kumppanina toimivat parhaat mahdolliset äänen jälkikäsittelyn ammattilaiset, jolloin miksausta ja masterointia voidaan tehdä myös parityönä. Kaksi korvaparia tuottaa paremman laatutason ja toiminta on muutenkin tehokkaampaa. Täällä sinun äänitteesi kuuntelee läpi aina vähintään kaksi henkilöä.

Mitä äänen jälkikäsittely voi sisältää?

Äänen jälkikäsittelyyn voi kuulua lähes mitä tahansa. Useimmiten musiikin parissa tarvitaan miksausta ja masterointia, mutta joskus myös vocal-edittiä ja tai jopa jatkotuotantoa, kuten rumpujen ohjelmointia ja vaikka synasoundia. Kaikki on mahdollista!

1. Miksaus

  • Taustan- ja liidiraidan miksaus
  • Useiden instrumentti- ja liidiraitojen miksaus 
  • Kuten edellä + valittujen raitojen tunetus, pithchaus ja taimaus 
  • Kuten edellä + uusien instrumenttiraitojen lisäys / ohjelmonti

2. Masterointi

  • Masterointi valmiiksi miksatusta biisistä
  • STEM-masterointi (masterointissa hyödynnetään miksausraitoja)
  • STEM-masterointi Platium (sisältää myös 3h lisätuotantoa/ghostwritingia)

3. Jatkotuotanto & Ghostwriting
Äänitteesi viimeistelee kovan luokan ääniammattilainen

SAKON STUDIOLLA äänen jälkikäsittelystä vastaa useimmissa projekteissa BirdyHead, jolla on jo yli 15 vuoden kokemus äänen jälkikäsittelystä. Yhteistyömme ulottuu jo 2000-luvun alkupuoliskolle, joten menemme takuuseen laadusta.


💿 Tutustu BirdyHeadiin »Miksi aidosti ammattimainen äänen jälkikäsittely on niin tärkeää?

Kilpailu soittolistasijoituksista on todella kovaa. Jokaista listapaikkaa kohden on tuhansia yrittäjiä. Biisit, joilla listoille pyritään ovat toinen toistaan parempia.

Kun radioiden ja suoratoistopalveluiden musiikkipäälliköt joutuvat laittamaan monta hyvää kappaletta paremmuusjärjestykseen, alkaa todella pienetkin nyanssit vaikuttamaan valintoihin.

Viimeistelty soundi vie biisin huomattavasti pidemmälle kuin tukkoinen demo. Aivan viimeisillä listasijoilla mikä tahansa korvin kuultava ero voi kääntää valinnan sinun kappaleesi eduksi tai haitaksi.

Älä heitä hyvää biisiä hukkaan

Huono viimeistely voi aiheuttaa sen, että koko julkaisuun panostettu aika ja raha menevät hukkaan.

Soundin pitää sopia siihen ympäristöön jossa sitä soitetaan tai vaihtoehtoisesti sen tulee erottua tavalla, joka todella murtaa raja-aitoja.

Ketä tahansa wannabeeta ei kannata käyttää!

Nykyaikana lähes kellä tahansa keskituloisella duunarillakin on varaa hankkia laitteisto, jolla äänitteen tekeminen onnistuu (jos osaa). Ohjelmistot, joilla musiikkia tehdään, miksataan ja masteroidaan ovat yhä edullisempia.

Todelliset osaajat ovat kuitenkin edelleen harvassa. Kuka tahansa, jolla on laitteisto ja oikeat ohjelmistot, ei ole äänen jälkikäsittelyn ammattilainen. Meillä biisejä miksaa, masteroi ja editoi vain kokeneet alan ammattilaiset.
Hinta?

Äänen jälkituotannosta kannattaa pyytää projektikohtainen tarjous. Masteroinnin hinta on muuttumaton, mutta esimerkiksi miksaus on tuntityötä. Maksimihinta voidaan määritellä etukäteen.