🎤 Laulujen ja räppien äänitys

Laulujen ja räppien äänitys ei ole salatiedettä. Se on välineurheilua. Tärkein väline on hiljainen tila.


Äänitysstudioita on monenlaisia. Käyttötarkoituksesta riippuu, mikä on kuhunkin tarpeeseen paras.

Täällä SAKON STUDIOLLA äänitetään pääsääntöisesti vain laulua ja puhetta. Tila on optimoitu nimenomaisesti juuri tähän tarkoitukseen.

Intiimi ja laulajaystävällinen pikkustudio

Studiotila on pieni ja intiimi. Äänityspisteestä on pyritty eliminoimaan kaikki ylimääräiset äänet ja kaiut. Set-up on silti niin yksinkertainen kuin mahdollista.

Tänne on rentoa tulla. Tämä ei ole mikään avarusstudio, jossa jokaista askelta joutuu pelkäämään. Tämä on empaattinen paikka, jossa laulajan on helppo ilmaista itseään.

Äänittäjä on kirjaimellisesti aina aivan käden ulottuvilla. Vieressä tukena ja turvana. Ei kylmän lasi-ikkunan takana, vaan livenä samassa tilassa akustiikkaverhon toisella puolella.

Laadukasta raakaraitaa akustoidussa tilassa

Nykypäivänä suurin osa soundista luodaan vasta jälkituotantovaiheessa. Jos sinulla on tuottaja, hän luultavimmin haluaa työpöydälleen mahdollisimman laadukasta raakaraitaa työstettäväkseen. 

Tämä tarkoittaa, että äänitysvaiheessa biisiin ei lisätä kaikua tai ylimääräisiä efektointeja, vaan nämä lisätään kappaleeseen vasta jälkituotantovaiheessa. 

Tässä äänitystavassa on muutama selkeä etu:
  1. Laulusuoritus paranee. Kun biisit äänitetään ns. kuivana sisään on laulajan helpompi laulaa tarkemmin. Tämä johtuu siitä, että kuulokuva vastaa todellisuutta, eikä ala vahingossa nojaamaan kaikuun, autotuneen tai muuhun efektiin.
  2. Rahaa säästyy. Jos tuottaja kuitenkin editoi raidat, ei studiolla ole tarkoituksen mukaista käyttää aikaa sopivan äänityssoundin etsimiseen.  
  3. Jatkotyöstö on helppoa. Kun lauluraidat äänitetään tällä tavalla puhtaasti akustoidussa ja kaiuttomassa tilassa, on lauluraitojen jälkikäsittely tuottajalle helppoa ja nopeaa. 
Raidat toimitetaan tuottajalle laulujen jälkituotantoa varten yleensä jo saman päivän aikana.

Mikäli omaa omaa tuottajaa ei lauluraitojen jälkikäsittelyyn ole, katso seuraava kohta. Muussa tapauksessa varaa aika tästä. 


Lauluraitojen ja äänen jälkikäsittely

Kaikilla asiakkaillamme ei ole omaa tuottajaa, joten lainaamme mielihyvin omaamme tarvittaessa. Tarvitsetko vocal edittiä, pitchausta tai kaikua? Tai ehkä koko biisisi tarvitsisi laadukkaan miksauksen ja masteroinnin? ONNISTUU KYLLÄ!
Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi meillä tehdään jonkin verran hommia myös pro bono.

Tutustu hinnoitteluun✉️ Ota yhteyttä »
Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo