📈 Mediasuunnittelu

Etenkin digipresenssi on tärkeä elementti jokaisen yrityksen ja henkilöbrändin markkinoinnissa.


Liiketoiminnan luonteesta (ja tavoitteistakin) riippuu, mitkä ovat kellekin parhaat digitaalisen markkinoinnin kanavat ja mikä on optimaalisin tapa hyödyntää niitä.

Meiltä saat neuvoja, mutta myös työkalut. Pystytämme kotisivut ja blogit, asennamme kävijäseurannat sekä neuvomme analytiikan, digi- ja somemarkkinoinnin saloihin tarpeen mukaan. Meillä kirjoitetaan myös tiedotteita ja tarvittaessa onnistuu myös niiden jakelu eri medioille.

Digipalvelut:

Myös digitaaliset kanavat ovat jatkuvassa muutoksen tilassa

Digitaaliset kanavatkin muuttuvat jatkuvasti. Toisena ajankohtana mainosten klikkihinnat ovat edullisempia YouTubessa kuin Facebookissa ja päinvastoin. Joskus taas Google Ads on halvin tapa mainostaa.

Joskus taas orgaaninen näkyvyys uudella somealustalla voi tuoda paljon tehokkaammin liidejä kuin maksettu mainonta vanhemmalla alustalla.

Niin tai näin, some on tullut jäädäkseen ja niiden kautta käydään paljon myös kauppaa.

Musiikkialalla moni artisti ei koskaan edes perusta perinteisiä verkkosivuja, vaan internetpresenssi muodostuu kokonaan somekanavista ja Googlaamalla löytyvistä lehtiartkkeleista.

Silti myös perinteiset kotisivut puolustavat paikkaansa. Niiden avulla voidaan esim. pyrkiä hankkimaan liikennettä suoraan Googlesta ja sivuston kävijöille on helppo kohdentaa jälkikäteen myös remarketing-mainontaa.

Jos haluat liikennettä heti, sijoita myös nettimainontaan

Maailmaan tupsahtaa joka päivä monia kymmeniä tuhansia verkkosivustoja ja sisältöjä eri puolille nettiä. Kunkin päätyminen asiakkaan silmien eteen on yleensä monien sattumien summa. Siksi mainonta on ainoa keino, jolla voidaan varmistaa että sivustolla on heti alusta asti tarpeeksi paljon laadukkaita kävijöitä.

Google, Facebook, YouTube ja Instagram tarjoavat mahdollisuuksia kohdentaa mainontaa erittäin tehokkaasti esimerkiksi henkilöihin jotka ovat jo kerran käyneet sivustollasi. 

Pitkässä juoksussa kannattaa investoida myös orgaaniseen näkyvyyteen 

Hakukoneoptimointi kannattaa, sillä se tuo parhaimmillaan melko pysyvää kävijävirtaa Googlesta. On kuitenkin huomioitava, että optimointi on hidasta ja alkaa kunnolla potkia tavallisesti vasta n. vuoden viipeellä. Siksi se on fiksun markkinoijan markkinointimiksissä yleensä se seuraava vaihe, jota kuitenkin kannattaa ryhtyä valmistelemaan jo hyvissä ajoin (maksetun mainonnan rinnalla).

Jotta optimointi toisi oikeasti kävijöitä, tulisi Googlen etusivulle päästä tavallisesti ainakin 20 alaan liittyvällä termillä. Tämä edellyttää johdonmukaista sisällöntuotantoa.

Kun sivuston tekninen puoli on siis kunnossa, on optimointi käytännöllisesti katsoen siitä eteenpäin enimmäkseen uusien (oikein tehtyjen) sisältöjen luomista. Lisäksi tuloksiin vaikuttavat myös esimerkiksi brändin maine ja sivustolle osoittavien linkkien määrä.

Verkkosivun kuntokartoituksesta on hyvä aloittaa

Jos sinulla on esimerkiksi sivusto, joka ei jostain syystä menesty niin kuin sen pitäisi, tilaa minulta kartoitus sivuston nykytilasta. Skannaan sivuston läpi muutamalla ohjelmalla ja tutkin mikä kaikki siellä voi mahdollisesti olla esteenä sivuston menestymiselle.

Jos jaat minulle pääsyn Search Consoleen ja Analyticsiin, käytän hyödyksi myös sieltä saamiani tietoja. 

Lopuksi saat selkeät ohjeet siitä, millä toimenpiteillä sivustosi saadaan menestymään. Hinta? 

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaideni eduksi. Lisäksi teen jonkin verran hommia myös pro bono.

Katso hintaOta yhteyttä »Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo