🎼 SAKO

Nimeni on Samuli Koivulahti. Musiikki- ja yritysmaailmassa useimmat käyttävät lyhennettä SAKO.


Luovan työn ja liiketoiminnan ammattilainen: SAKO Samuli Koivulahti nahkatakissa ja hattu päässä. Parta ja mietteliäs ilme.
Olen luovan työn ja liiketoiminnan ammattilainen Turusta. Kulttuurituottaja, copywriter, laulujen sanoittaja ja pienen äänitysstudion omistaja.

Perustin SAKON STUDION, jotta voisin auttaa taitelijoita ja yrityksiä luoviin sisältöihin ja näkyvyyteen liittyvissä haasteissa.

Käytännössä?

📦 Tutustu palveluihin »Miten luova ja monialainen tiimini toimii?

Pääosa SAKON STUDION toiminnasta perustuu henkilökohtaiseen työpanokseeni. Hoidan valtaosan kirjoitus- ja äänityshommista, suunnittelen logot ja toimin myös ensisijaisena yhteyshenkilönä asiakkaidemme suuntaan.

Saan myös apua. 

Ne taiteilijat, joilla on studiomme kanssa managerointisopimus, ovat soveltuvin osin valjastettavissa projekteihimme. Vaikka esiintyjien päätoimeentulo koostuukin esiintymispalkkioista ja biisintekijöillä tekijänoikeustuloista, on monilla taiteilijoillamme muitakin taitoja, joita hyödynnetään tapauskohtaisesti esimerkiksi vaikuttajamarkkinoinnissa. 

Koska rosterimme koostuu henkilöistä, joiden päätavoitteet ovat ensisijaisesti taiteen tekemisessä, käytössämme on aidosti ehkäpä luovin kuviteltavissa oleva resurssi. Oma taustani?

Olen aina ollut kiinnostunut taiteista. Kaupallinen ajattelu ja bisnesäly kehittyivät myöhemmin. Kirjoitan myös lauluja. Ensimmäiset sanoitukseni tein jo ennen millenniumia. Junnuna kävin myös kuvaamataitoluokkaa ja harrastin teatteria.

Työurani alkoi vuonna 2002 graafisena suunnittelijana. Sittemmin työskentelin monipuolisesti mainonnan, markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen parissa. Kirjoittaminen on kulkenut mukana kaikessa. Niin myös graafinen suunnittelu. Monilla entisillä työnantajillakin on edelleen käytössään minun suunnittelemani logo. Äänityshommat tulivat mukaan vähitellen biisituotantojen myötä.

Tällä hetkellä kirjoitan n. 80 000 sanaa vuodessa, joista ehkä puolet on verkkosisältöä. Lisäksi kirjoitan tiedotteita, käsikirjoituksia ja erilaisia mainostekstejä. 

Myös laululyriikkaa syntyy paljon. Olen kirjoittanut sanoituksia lähes jokaiseen genreen. Lyriikoitani on levytetty ja monet kappaleistani elävät myös live-keikoilla. Lisäksi manageroin useampaakin eri taiteilijaa ja valmennan muita kirjoittajia. Studiollani äänitetään kymmeniä biisejä ja spiikkejä vuodessa.

Viimeisimmältä koulutukseltani olen kulttuurituottaja (AMK).Työtilat ja äänitysstudio Turussa

Tekstiä, grafiikkaa ja äänentallennusta tehdään pienessä äänitysstudiossani Turun Jäkärlässä. Toiminta on kuitenkin kansainvälistä, sillä sisällöt lentelevät sujuvasti myös verkon yli. Tarvittaessa meiltä saa myös sparrausta liiketoiminnan kehittämiseen ja tuotteistamiseen.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi teemme jonkin verran hommia myös pro bono.
Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo