🎼 SAKO

Nimeni on Samuli Koivulahti. Musiikki- ja yritysmaailmassa useimmat käyttävät lyhennettä SAKO.


Luovan työn ja liiketoiminnan ammattilainen: SAKO Samuli Koivulahti nahkatakissa ja hattu päässä. Parta ja mietteliäs ilme.
Olen luovan työn ja liiketoiminnan ammattilainen Turusta. 

Perustin SAKON STUDION, jotta voisin auttaa taiteilijoita ja pienyrittäjiä tekemään unelmistaan oikeaa liiketoimintaa.

Käytännössä?

📦 Tutustu palveluihin »Miten luova ja monialainen tiimini toimii?

Pääosa SAKON STUDION toiminnasta perustuu henkilökohtaiseen työpanokseeni. Hoidan esimerkiksi valtaosan kirjoitus- ja äänityshommista itse. Sama koskee vaikkapa logojen suunnittelua. Useimmiten toimin myös ensisijaisena yhteyshenkilönä asiakkaidemme suuntaan.

En ole kuitenkaan yksin. 

Ne taiteilijat, joilla on studiomme kanssa managerointisopimus, ovat soveltuvin osin valjastettavissa nopealla aikataululla minkä tahansa projektimme taakse. Vaikka esiintyjien päätoimeentulo koostuukin esiintymispalkkioista ja biisintekijöiden tekijänoikeustuloista, on monilla taiteilijoillamme muitakin taitoja, joita voidaan hyödyntää tapauskohtaisesti. 

Koska tiimini koostuu henkilöistä, joiden päätavoitteet ovat ensisijaisesti taiteen tekemisessä, käytössämme on aidosti ehkäpä luovin kuviteltavissa oleva resurssi. 

Mitä on tullut tehtyä?

Itse aina ollut kiinnostunut taiteista. Kaupallinen ajattelu ja bisnesäly kehittyivät myöhemmin. Ensimmäiset sanoitukseni tein jo ennen millenniumia. Junnuna kävin myös kuvaamataitoluokkaa ja harrastin teatteria.

Työurani alkoi vuonna 2002 graafisena suunnittelijana. Sittemmin olen työskennellyt monipuolisesti mainonnan, markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen parissa. Kirjoittaminen on kulkenut mukana kaikessa. Niin myös graafinen suunnittelu. Monilla yrityksillä on käytössään minun suunnittelemani logo.

Tällä hetkellä kirjoitan n.250 tekstiä vuodessa, joista verkkosivujen sisältöjä syntyy ehkä parin romaanin verran. Musiikin parissa olen kirjoittanut lyriikoita lähes jokaiseen genreen. Sanoituksiani on levytetty, mutta monet kappaleistani elävät myös live-keikoilla. Juuri nyt manageroin seitsemää eri taitelijaa ja valmennan myös muita kirjoittajia. 

Viimeisimmältä koulutukseltani olen kulttuurituottaja (AMK).


Työtilat ja äänitysstudio Turussa

Teen tekstiä, grafiikkaa ja äänentallennusta pienessä äänitysstudiossani Turussa. Suurin osa muista kuin äänityshommista hoituu parhaiten etänä. Tarvittaessa minulta saa myös strategista vetoapua liiketoimintaan.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaideni eduksi. Lisäksi teen jonkin verran hommia myös pro bono.
Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo