🗞️ Miltä kuulostaa kiertävän lauluntekijän ja EDM-musiikin fuusio?

TIEDOTE: Pitkän linjan indie-artisti Jari Uutela löi hynttyyt yhteen Big Houseen erikoistuneen EDM-tuottaja BirdyHeadin kanssa. Yhteistyön hedelmänä syntyi trendikäs #KESÄ2020 -kappale.

Jari Uutela #kesä2020 kansi original
© Kuva: Johanna Suutari, Kansi: Sako

Jari Uutelan ja BirdyHeadin kappaleessa kesäinen romantiikka ja laiturin liplatus yhdistyy tiukkaan klubijytkeeseen. Kappale on samanaikaisesti sekä ultramoderni, että jollakin tavalla myös todella ajaton.

Vastakohdat vetävät puoleensa

Mikä sai kitaran kanssa Suomea kiertävän laulaja-lauluntekijän innostumaan yhteistyöstä klubimusiikin messiaan kanssa?

- Kappale lähti ajatuksesta yhdistellä yöklubia, iskelmää ja tarinankerrontaa. Mehän ollaan Birdyn kanssa ihan toistemme vastakohtia ja just se teki tästä projektista ihan vastustamattoman, ilakoi Jari Uutela silminnähden innostuneena.

Kumman idea yhteistyö oli?
- Mä en oikeastaan edes muista. Muistan vaan sen, että tämä kuulosti tähän väliin heti just oikealta, valottaa Jari.

Vastakohdat ovatkin löytäneet toisensa tässä tapauksessa varsin mallikkaalla tavalla.

Kesä 2020 ansaitsi oman biisin

Kaikkien aikojen kesä? Kaikkien aikojen kurjin kesä? Mielipiteet kuluneesta kesästä jakautuvat rajusti, mutta ainakin se jää aikalaisten mieleen. On sanottu, että Kesä 2020 on jopa eräänlainen sukupolvikokemus.

Jari Uutela halusi tehdä sen muistoksi kappaleen, josta puuttuu kaikki koronakesän synkät vivahteet. Murehtimisen aika on ohi:

- Me jokainen voidaan itse päättää mitkä asiat me halutaan muistaa tästä kesästä. Mä halusin muistaa kuumat ja polttavat henkoset, rakkauden huuman, laiturit ja pitkät yöt, joiden aikana voi vaikka haaveilla koko loppuelämästä. Tää biisi on kaikille, jotka ajattelee samalla tavalla.

Huominen on epävarma ja kukaan ei voi ennustaa minkälaista aikaa tulemme elämään. Voimme itkeä ja surkutella, tai toisaalta nyt on se hetki, kun voimme nauttia jokaisesta pienestäkin hetkestä.

Aihetunniste #KESÄ2020 kerää kohokohdat talteen

Biisin nimi on trendikkäästi #KESÄ2020, jolla on tätä kirjoittaessa merkitty esimerkiksi instagramissa jo 113 000 valokuvaa. Nämä kaikki ovat jonkun ihmisen kesän huippuhetkiä ja monissa kuvissa esiintyy rakkaus, laituri, vihreä nurmi ja moni muu biisiin sisältyvä kesäinen asia.

Biisi ulos perjantaina 28.8.2020

#KESÄ2020 on kuunneltavissa Spotifystä ja kaikista yleisimmistä suoratoistopalveluista perjantaina 28.8.2020. Ota Jari Uutelan uusi single kuunteluun valitsemassasi suoratoistopalvelussa.

Katso musiikkivdeo

Katso tästä Joni Villasen ohjaama musiikkivideo.

Lisätiedot & haastattelupyynnöt
SAKON tiedotepalvelu 

SAKON STUDIO tarjoaa tiedotteiden kirjoituspalvelua artisteille ja yrityksille. Mikäli tarvitset apua tiedotteen laatimiseen tai viimeistelyyn, lähetä viestiä, niin katsotaan mitä voimme tehdä.

🗞️ Tutustu tiedotepalveluun✉️ Ota yhteyttä »

Kumppanit