🏠 SAKON STUDIO

Aluksi perustin studion koska minulla oli tarve omalle työ- ja äänitystilalle. Hiljalleen homma kasvoi päätyöksi.


Alkuaan SAKON STUDION ei ollut tarkoitus olla mikään varsinainen bisnes. Muutamien kulmien kautta se kuitenkin teki minusta päätoimisen yrittäjän.

Pienimuotoista yritystoimintaa jo vuodesta 2008

Aloittelin toimintaa hyvin pienimuotoisesti jo joskus vuoden 2008 tienoilla, koska halusin ylläpitää taitoja, joita en silloisessa päätyössäni pystynyt harjoittamaan.

Markkinointiin ja mainontaan liittyvien päivätöiden ohella toimin mm. laulujen sanoittajana ja manageroin esiintyviä taiteiljoita. Ammatti- ja korkeakouluopintojani taas rahoitin tekemällä graafista suunnittelua, sisällöntuottoa ja verkkosivustoja.

Kaikki nämä kuuluvat myös nykyiseen palvelutarjontaani.

Oma y-tunnus 2019

Päätoimiseksi yrittäjäksi ryhdyin vasta vuonna 2019, jolloin perustin myös fyysisen äänitysstudion ja aloin harjoittaa yritystoimintaa laskutuspalvelujen sijaan omalla y-tunnuksella.

Palvelutarjonta ja asiakaskunta

Teen asiakkailleni hyvin monipuolisesti erilaisia luovan alan, mainonnan ja markkinoinnin toimeksiantoja. Asiakaskuntaan kuuluu enimmäkseen esiintyviä taiteilijoita ja pienyrityksiä.

(Toki joukkoon mahtuu myös isoa kansainvälistäkin organisaatiota.)

Studiolla syntyy mm. tekstiä, ääntä, kuvaa ja verkkosivustoja. Growthacking-hengessä teen myös erilaisia analyysejä ja kartoituksia. Kehitän myös erilaisia markkinointiviestinnän konsepteja strategioita.

Tietenkin studiolla myös äänitetään laulua ja puhetta, kirjoitetaan laululyriikkaa, tuotetaan musiikkia ja co-writataan biisejä.

Minulle kukaan asiakas ei ole liian pieni tai vähäpätöinen, vaan autan mielelläni taiteilijoita ja pienyrityksiä heidän kasvu- ja kehittymispyrkimyksissään.

Monet asiakkaat pitävät minua myös vakiokalustona strategia- ja kehityspalavereissaan, koska minulla kyky löytää innovatiivisia ratkaisuja vaikeisiinkin pulmiin. Olen myös erittäin startup-orientoitunut.

Kolme asiakasryhmää

Asiakaskuntani voisi jakaa vaikkapa kolmeen ryhmään. Valtaosa asiakassuhteistani on varsin pitkiä. Monien kanssa olen tehnyt yhteistyötä jo vuosia ennen y-tunnuksen hankkimista.

Asiakasryhmät: 
 1. Taiteilijat ja pienyrittäjät: Mikään asiakas ei ole minulle liian pieni. Siksi hintatasonikin on hyvin edullinen. Tämä on mahdollista, koska minulla ei ole suuria tila- tai markkinointikuluja. Asiakas maksaa minulle aina ensisijaisesti vain työhön tai yhteistoimintaan käyttämästäni ajasta.
   
 2. Yhtiöt, jotka ovat tulossa Suomen markkinoille: Näille yrityksille teen paljon mm. sisällöntuotantoa, sisältömarkkinointia ja copywritingia suomeksi. Kyse on silloin käännöstöistä, lokalisoinnista ja markkinointiviestinnän sovittamisesta suomalaiseen markkinakentään ja kulttuuriympäristöön. Tästä ryhmästä minulla on asiakkaana myös yksisarvisia.
   
 3. Media-, viestintä- ja mainostoimistot: Teen mielelläni töitä alihankintana pitämättä itsestäni sen suurempaa meteliä. Esim. kirjoitustyöt hoituvat Studiolta kätevästi etäyhteydellä ja pystyn itsenäisesti hoitamaan sisältöhaastettelut ja/tai ottamaan asiakakilta briiffit jne. Lasku lähtee toteutuneiden tuntien mukaan ja se on useimmiten yllättävän pieni.

Jos voin, palvelen toki muitakin asiakasryhmiä. Mikäli en itse voi auttaa, pyrin kertomaan sinulle kuka pystyy.

Minun ja yritykseni arvot 

Arvot ohjaavat voimakkaasi kaikkea toimintaani. Samat arvot pätevät henkilökohtaiseen elämään ja liiketoimintaani. Onni syntyy siitä kun voin tienata elantoni toteuttaen näitä periaatteita.

Tässä tärkeimmät:
 1. Reilu ja rehti 
  • Emme pyri maksimoimaan pelkästään omaa katetta, vaan tavoittelemme maksimaalista lisäarvoa asiakkaille ja yhteistyökumppeneille => Asiakaskumppanin ROI:n tulee olla  vähintään sama kuin omammekin.
  • Ei naamakertoimia => Sama hinta niin yksityisille, pienyrityksille kuin suuryrityksillekin.  
  • Ei epämääräisyydelle => Selvät yhteistyösopimukset ja pelisäännöt.
  • Kerromme myös ikävät asiat suoraan => Rehellisyys on arvostamista.
 2. Tutkiva
  • Pohjaamme toiminnastamme mahdollisimman suuren osan kylmiin faktoihin. 
  • Kuuntelemme ja pyrimme ymmärtämään asiakkaitamme niin kuin ystävä ymmärtää ystävää. 
  • Etsimme jatkuvasti uusia parhaita käytäntöjä ja kehitämme toimintaamme datalähtöisesti. 
 3. Suvaitsevainen
  • Arvostamme monipuolisuutta ja diversiteettiä, josta etenkin luova liiketoiminta elää.
  • Teemme yhteistyötä kaikkien kansallisuuksien, etnisten ryhmien sekä seksuaali- ja muiden vähemmistöjen kanssa. 
 4. Työllisyyttä edistävä
  • Sen lisäksi että teen hommia yksin, pyrin pitämään leivässä myös muita. Keikkamyynti tähtää siihen, että manageroimani artistit saavat tuloja. Lisäksi hyödynnän sopivissa tilanteissa myös toisia pienyrittäjiä ja etenkin liiketoimintansa alkuvaiheessa olevia tekijöitä. 

Nämä arvot näkyvät ja kuuluvat jokapäiväisessä elämässäni ja siinä miten kohtelen asiakkaita ja muita ihmisiä. Saatan joskus olla brutaalin rehellinen, mutta vain koska haluan sinulle parasta ja kunnioitan sinua. 

Ihmisten auttaminen on lähellä sydäntäni, mutta ihmisten miellyttäminen ei ole. Itse en näe tässä mitään ristiriitaa. Ystävieni ja asiakkaideni joukossa tällaista rehellisyyttä yleensä arvostetaan ja arvostan sitä myös muissa ihmisissä.

Kumppaniverkosto auttaa isoissa projekteissa

Mikäli projektisi on liian suuri yhden miehen yritykselle mutta haluat minut mukaan, pystyn vastaamaan tarpeeseen hyödyntämällä tiivistä kumppaniverkostoani. 

Verkostostani löytyy mm. kirjoittajia, graafikoita, web-designereita, koodareita, musiikintekijöitä, tuottajia ja videotuotannon ammattilaisia. Mikään ei siis ole mahdotonta ja usein keräämäni pienyrittäjätiimi hoitaa projektisi maaliin myös tehokkaammin ja edullisemmin kuin yksi iso yritys.  

Näissä projekteissa minulla on myös takuu: Mikäli käytän projektissasi alihankkijoita, vastaan heidän työstään samoin kuin omastani.

Työllistäessäni kumppaneitani, olen tiukka, mutta reilu toimeksiantaja, joka maksaa työstä aina myös kohtuullisen korvauksen. Parhaat osaajat siis myös haluavat toimia osana vetämiäni projekteja.

Mistä nimi SAKON STUDIO tulee? 

Sako on yksi monista lempinimistäni. Sitä taisi käyttää ensimmäistä kertaa VINI, joka muodosti lempinimen etu- ja sukunimestäni: Samuli Koivulahti. En muista oliko kukaan käyttänyt nimeä ennen sitä. Luultavasti kyllä.

Sakon studio oli simppeli tapa viitata työhuoneeseeni ja se vakiintui käyttöön vähän kuin vahingossa. Yrityksen perustamisvaiheessa nimeä ei siis tarvinnut enää erikseen keksiä. Se oli jo valmiiksi olemassa ja käytössä.  

Miksi keksiä pyörää uudelleen? Miksi korjata jotain sellaista, mikä ei ole rikki? Niinpä.

Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi teemme jonkin verran hommia myös pro bono.
Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo