🗞️ Henrikiltä ulos konsepti-EP, jolla räppäri ottaa kantaa pinnalliseen elämäntyyliin

TIEDOTE: Vikasietotila-EP:n kantava teema on pinnallisuus ja sen lieveilmiöt. EP julkaistiin perjantaina 5.3.2021.


Henrikki alias Paavo Saikkonen
Uudella julkaisullaan Henrikki haluaa haastaa kuulijoidensa maailmankuvaa. Kappaleissa käsitellään pinnallisuuteen ja nykypäivän somekulttuuriin liittyviä lieveilmiöitä intron ja kolmen biisin voimin.

Sisältö on pääpiirteittäin seuraava👇

1. INTRO

Introssa Henrikki esittelee levyn konseptin yleisellä tasolla. Intro on myös täynnä intertekstuaalisia viittauksia EP:n muihin kappaleisiin. Musiikillisesti johdatus EP:n ensimmäiseen kappaleeseen on selkeä.

2. VIRTUAALIELÄMÄÄ

“Virtuaalielämää” on vahva ja voimaa uhkuva tilitys siitä kuinka somen hallitsemassa dystopiassa lähes kaikki on tavalla tai toisella epäaitoa. Ihmiset kalastelevat tykkäyksiä ja antavat elämästään filtteröidyn kuvan ulospäin, samalla pettävät kumppaneitaan ja etsivät uutta sisältöä elämäänsä, törmäten kuitenkin yhä uudelleen pelkkään muoviseen pintaan.

Kappale saattaa aiheuttaa tavallisessa kuulijassa jopa häpeän tunteita, sillä harva pystyy kuuntelemaan kappaletta alusta loppuun samaistumatta siinä ainakin johonkin osaan. Ehkäpä meistä jokainen filtteröi elämäänsä enemmän tai vähemmän?

3. RIHKAMAA

Feat. ESME, eli Essi Hangasmaa
“Rihkamaa” esittelee pinnallisen elämän vaikutuksia yksilötasolla. Kappaleessa ruoditaan eroa ja sitä kuinka pinnallisen ja vähemmän pinnallisen ihmisen elämää on mahdoton sovittaa yhteen. Vaikka ero saa kertojan sydänjuuriaan myöten pois tolaltaan ja katselemaan lääkekaappia päin, hän on kuitenkin lopulta onnellinen siitä, että asiat menivät niin kuin menivät. Osuvan oivaltavasti Essi Hangasmaan kaunis naisääni feattaa kappaleessa: “Sori musta ei saa kultaa”, mutta lopulta kaikki on kuitenkin ihan ok ja nöyryys pysyy päähenkilössä kuin purkka tukassa.

4. VIKASIETOTILA

Vikasietotila on ehkä EP:n syvällisin kappale. Tässä kappaleessa Henrikistä tulee esiin rauhallisempi ja pohdiskelevampi puoli. Kun somekupla on puhkaistu ja päähenkilö on rimpuillut itsensä irti arvojensa vastaisesta elämästä - aina parisuhdetta myöten - on aika syventyä omiin ajatuksiin ja katsoa itseään peiliin. Tässä vaiheessa kadut tuntuvat loputtomilta ja ilma on tiheää. Maailman paino on vahvasti läsnä ja pienen ihmisen ainoa keino selvitä on jatkaa elämäänsä vikasietotilassa. Ajan kanssa ja pahaa oloa prosessoimalla minäkuva alkaa kuitenkin rakentua uudelleen, mutta elämä on silti täynnä kysymyksiä. Biisi ei jätä kylmäksi. Joskus ainoa voimavara voi todella olla rikkinäinen mieli ja ehkä se onnikin sieltä sitten löytyy kun sitä on tarpeeksi kauan etsinyt, tai sitten ei.

Artistin tukena on jälleen Evoluutio Musicin tuotantotiimi

Henrikin tukena soittolistojen valloituksessa on ollut vuodesta 2019 musiikintuotantoyhtiö Evoluutio Music. Se on kolmen musiikkialan yrittäjän perustama cowrite- ja tuotantotiimi, joka tekee ja tuottaa nykyaikaista suomenkielistä pop- ja hiphop-musiikkia.

Biisit tehdään ensisijaisesti artistin ambitiot edellä, mutta tiimi pitää huolen siitä, että julkaistavat teokset ovat niin sisällön kuin tuotannonkin osalta priimaa.

Henrikin taustatiimiin kuuluvat Ville Nisunen, Sako Samuli Koivulahti ja Heikki Vihersalo.

Villen päävastuualueisiin kuuluu kappaleiden säveltäminen ja esituotanto. Sako on Evon tekstituottaja ja vastaa sanoitusten laadusta. Heikki taas vastaa kappaleen jälkituotannosta, miksauksesta ja masteroinnista. Tarinat ovat kuitenkin aina Henrikin omia.

Henrikki räppää ja myös laulaa EP:n kaikki biisit itse, lukuun ottamatta kappaletta nro 3, jossa fiittaa upea ja kaunisääninen laulajalupaus Essi Hangasmaa.

Lisätietoa

Henrikki aiemmin mediassa:
Yhteystiedot:
  • Paavo Saikkonen alias Henrikki
  • puh: 040 8420 470
  • paavo.saikkonen@gmail.com
  • Instagram: @henrikkimusic SAKON tiedotepalvelu 

SAKON STUDIO tarjoaa tiedotteiden kirjoituspalvelua artisteille ja yrityksille. Mikäli tarvitset apua tiedotteen laatimiseen tai viimeistelyyn, lähetä viestiä, niin katsotaan mitä voimme tehdä.

🗞️ Tutustu tiedotepalveluun✉️ Ota yhteyttä »

Kumppanit