🗞️ Entinen VoF-finalisti yllättää uudella singlellä: Jussi Karin biisi on täynnä toivoa - sopii hyvin koronakevään jatkoksi

TIEDOTE: Vuonna 2014 pintapelastajana työskentelevä Jussi Kari eteni The Voice of Finland -kisassa finaaliin asti. Nyt hänellä on sopimus Evoluutio Musicin kanssa. Single ulos perjantaina 26.6.2020.


Jussi Karin single julkaistiin 26.6.2020.

Suomalaisista kykyjenetsintäkilpailuista nousee silloin tällöin uusia tähtiä musiikkitaivaalle. Voittopuolisesti nimet kuitenkin unohtuvat melko nopeasti. Jussi Kari on yksi niistä esiintyjistä, jotka ovat jatkaneet musiikin tekemistä myös TV-debyytin jälkeen. 

Jussi Kari eteni Vuonna 2014 The Voice of Finland -kisassa aina finaalilähetyksiin saakka. Sittemmin Jussi Kari on tehnyt omia kappaleita ja kypsytellyt omaa soolouraansa.

Viime vuoden lopulla Jussi solmi yhteistyösopimuksen tuotantoyhtiö Evoluutio Musicin kanssa ja nyt perjantaina 26.6.2020 kuullaan ensimmäinen Evoluutio Musicin kanssa tehty singlejulkaisu. 

Juuret vahvasti rockmusiikissa

Jo ennen Voicea Jussilla oli melko pitkä historia musiikin parista. Juuret ovat melko syvällä rock musiikissa ja toisin kuin esimerkiksi Iltalehden artikkelissa 12.04.2014 annettiin ymmärtää, Voicen finaaliin päätyi siis myös vuonna 2014 ainakin yksi rokkari.

Jussi Kari toimi vuosina 2007-2012 laulajana rockbändissä nimeltä Walkalone. Yhtyeellä oli vuonna 2011 sopimus Playground Music Finlandin ja Live Nation Finlandin kanssa ja sen leivissä tuli tehtyä paljon keikkaa ja jokunen julkaisu.

Walkalonen musiikkivideo vuodelta 2010 on melko rockhenkinen pläjäys:

Sittemmin rokkitouhut ovat jääneet taakse. Laulukieli on vaihtunut suomeen ja soolomateriaalissa kuuluu pop. Uusimmassa julkaisussa popsoundeihin sekoittuu kuitenkin myös hieman rockelementtejä. Kyseessä on ns. iso biisi.

Massiivinen poptuotanto tuo Jussi Karista esiin kokonaan uusia puolia

Uuden Evoluutio Music -tuotannon kohdalla ei ole tyydytty vähään. Alusta alkaen lähdettiin hakemaan isoa biisiä koko tiimin voimalla ja kappaleessa kuuluu vahvasti koko tuotantotiimin panos.

Jussin pöytälaatikosta löytynyt biisi-idea puettiin kokonaan uuteen ilmiasuun kun Evoluutio Musicin Ville Nisunen ja Heikki Vihersalo ottivat sävellys- ja äänituotannosta kopin. Tekstejä taas syynätiin yhdessä tekstituottaja Samuli Koivulahden kanssa.

Lopputuloksena biisiin saatiin ihan uusia tasoja, joita olisi muuten ollut mahdoton tavoittaa. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen, Jussi Kari hehkuttaa.

Biisissä kuullaankin Jussi Karin monipuolista soundia varsin laajasti. Biisissä lauletaan myös kovaa ja korkealta. Sanoitus käsittelee universaaleja, koko maailmankaikkeutta koskevia asioita, yhden ihmisen näkökulmasta. 

Äänitykset suoritettiin poikkeusoloissa

Laulujen äänittäminen poikkeusoloissa sopi jollakin tavalla erityisen hyvin kappaleen teemaan. Uudenmaan ollessa suljettuna jouduttiin turvautumaan Jussin ystävän Teemu Hillervon järjestämään studiotilaan Oulussa.

Heikki Vihersalo kävi äänittämässä Jussin vokaaliosuudet purkkiin lainastudiossa. Muu Evoluutio Musicin tiimi oli äänityksissä mukana etäyhteyden kautta. Samalla otettiin Teemulta talteen muutama kitararaita, joilla oli suuri merkitys lopputuloksen kannalta.

Näin poikkeustila saatiin käännettyä voitoksi. 

Lauluääni ei ole Jussi Karille itsestään selvyys

Jussi Karille laulaminen merkitsee enemmän kuin monelle muulle, eikä hän pidä sitä itsestäänselvyytenä. Uudenlainen arvostus omaa lauluääntä kohti heräsi kun ääni oli lähteä kokonaan.
Kyseessä oli paha refluksitauti, joka vaikeutti hänen arkeaan ja vei lopulta kyvyn laulaa. Vuonna 2005 syyksi paljastui ruokatorven ja vatsalaukun yhtymäkohdasta, eli vatsanportista löytynyt reikä, joka oli suuruudeltaan usean sentin kokoinen.

Ilta-Sanomille 26.3.2014 antamassaan haastattelussa Jussi kertoo taudin vaiheista ja siitä kuinka lääkkeet eivät tehonneet. Leikkaushoito oli mahdollinen, mutta lääkäri arveli ettei siitä olisi välttämättä hyötyä. Niinpä leikkausoperaatiosta meinattiin luopua kokonaan.

Jussi halusi kuitenkin jatkaa laulamista ja sai tahtonsa läpi. Vuonna 2006 tehdyn onnistuneen leikkauksen jälkeen lauluääni palautui nopeasti.

Vaikutukset olivat kuulemma pelkästään hyviä:

- Mitään pysyvää haittaa siitä ei jäänyt. Leikkaus toki rajoittaa sen verran, etten pysty enää oksentamaan tai röyhtäilemään, mutta se ei ole kovin iso menetys. Eli leikkaus aiheutti pelkkää positiivista. Kiitos lääketiede!

Jussi Karin on helppo hymyillä.

Biisi ulos perjantaina 26.6.2020

Toivoo on kuunneltavissa Spotifystä ja kaikista yleisimmistä suoratoistopalveluista perjantaina 26.7.2020. Lisää Jussi Kari seurantaan Spotifyssa.

Lisätiedot & haastattelut

  • Jussi Kari
  • Puhelin: 0445754692
  • jussikari.tmi@gmail.comSAKON tiedotepalvelu 

SAKON STUDIO tarjoaa tiedotteiden kirjoituspalvelua artisteille ja yrityksille. Mikäli tarvitset apua tiedotteen laatimiseen tai viimeistelyyn, lähetä viestiä, niin katsotaan mitä voimme tehdä.

🗞️ Tutustu tiedotepalveluun✉️ Ota yhteyttä »

Kumppanit