Blogijutut ja artikkelit tilaustyönä

Teemme journalistisia toimeksiantoja tilauspohjaisesti freelance-toimittajan tapaan.

Samuli Koivulahti, Toimittaja
Meillä tätä toimittajan tonttia hoitaa useampikin tekstintekijä. Tarpeen mukaan valitaan kirjoittajaksi se, joka on vapaana vaaditussa aikataulussa tai erikoistunut aihepiiriin josta on tarkoitus kirjoittaa. Mutta hei, miksi kuvassa on bubi? Koska aika moni haastattelu on tehty kupposen tai tuopposen ääressä, joskin vielä useammin etänä.
Mihin tällaista Oma toimittaja -palvelua tarvitaan?

Samalla kun maailma muuttuu yhä hektisemmäksi, on tarve myös sanoittaa sen tapahtumia entistä tiuhempaan. Mediatilasta kamppaillaan nyt enemmän kuin koskaan. Kaiken tiimellyksessä monelta unohtuu painetun ja kirjoitetun sanan erityismerkitys sisältötyyppinä, johon voi aina palata. 

Ajan virrassa videot unohtuvat helposti arkistojen ja kanavien uumeniin, mutta hyvin kirjoitettu teksti pomppaa esiin yhä uudelleen. Olipa kyse oikeasta toimitetusta sisällöstä lehdessä (siis sellaista, jota koskevat journalistin ohjeet ja puolueettomuuden vaatimukset) tai kaupallisemmista lähtökohdista kirjoitetut blogijutut, niin ne kestävät aikaa, jos ne on kirjoitettu hyvin. 

Yleensä asiakkaanamme on joko lehtitalo tai yritys:
  • Toimitukset: Yhä usemmassa toimituksessa on jatkuva kiire ja lisätyövoiman tarve on satunnainen. Osa lehdistä pyörii varsin pienillä budjeteilla, eikä välttämättä ole resursseja palkata pysyvästi uutta työvoimaa. Lisäksi freelancereiden kanssa on oma hommansa puljata verokorttien kanssa ja aina ei palkkioista sopiminenkaan ole ihan mutkatonta. Meillä on sama hinnoittelu kaikille ja hommasta lähtee normaali lasku, joten artikkelien tilaaminen on helppoa. 

  • Yritysblogit: Törmäämme jatkuvasti verkkosivustoihin, joissa on blogi-osio, mutta sisältöä on päivitetty viimeksi vuosi tai kaksi sitten. Tällainen antaa passiivisen kuvan koko yrityksen toiminnasta. On hyvä huomioida, että aktiivinen sivusto saa yleensä enemmän osakseen myös Google-näkyvyyttä. Mikä tahansa sisältö ei kuitenkaan riitä, vaan jutuissa tulisi olla järkeä ja niiden pitäisi olla kiinnostavia myös asiakkaille, mikäli verkkosivujen on tarkoitus myydä jotain. 

Kirjoittajiamme yhdistää pohjaton uteliaisuus ja kiinnostus eri asioihin. Useimmat meistä kirjoittavat myös vapaa-ajalla. Teemme myös paljon muita kirjoitustöitä kuin pelkkiä artikkeleita. Miten artikkelit laaditaan? 

Riippuen artikkelin luonteesta, voidaan juttu toimittaa joko tiedotteen tai muun kirjallisen materiaalin pohjalta tai esimerkiksi haastattelun avulla. Koska pyrimme mahdollisimman tehokkaaseen ajankäyttöön (toimeksiantajiemme hyväksi tietenkin), teemme haastattelut useimmiten etänä.

Jos päätämme kuitenkin tavata haastateltavan kasvotusten, hoidamme sen omaan piikkiimme, tyypillisesti haastateltavan omissa tiloissa tai esim. jossakin keskustan kuppiloista. Juttujen pituus? 

Blogijuttujen pituutta ei yleensä rajata ennakkoon, mutta lehtijutuissa noudatamme annettua merkkimäärää. Hinnoittelumme perustuu käytettyyn aikaan, mutta lupaamme vähintään 100 sanaa tunnissa. Miten artikkelin hinta määräytyy?

Noudatamme toimeksiannoissa aina kulloinkin voimassa olevaa tuntihintaamme ja minimiveloitus työstä on 1h. Blogijutuissa standardihinta on melkolailla 3h veloitus.Entä valokuvat? 

Mikäli tarvitaan myös kuvia, voimme laitamme luottovalokuvaajamme asialle kiinteällä 3h lisä veloituksella. Hinta sisältää sisältää matkakulut ja kolme valmiiksi kehitettyä kuvaa. (Oma luottokuvaaja löytyy kaikista Suomen suurimmista kaupungeista valmiiksi. Pienemmiltä paikkakunnilta hankimme kuvaajan tilakohtaisesti.)Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi meillä tehdään jonkin verran hommia myös pro bono.

Tutustu hinnoitteluun✉️ Ota yhteyttä »

Kumppanit