Lauluvalmennus studiolla

Laulukoutsaus varmistaa, että saat laulujen tai räppiosuuksien äänityksissä itsestäsi irti täydet 100% ja enemmänkin. Samalla kehityt tulkitsijana.

Räppi- ja laulukoutsaus
Meillä vokaaliraitojen äänittämiseen kuuluu aina jonkin verran koutsausta. Hyvä äänittäjä repii hyvästä laulajasta irti enemmän kuin 100%. 

Joskus tarvitaan kuitenkin järeämpiä keinoja, että koko potentiaali saavutetaan. Esimerkiksi silloin kun laulaja vielä hakee tyyliään tai tarvitsee apua äänenkäytöllisiin ja hengityksellisiin asioihin, voi erillinen lauluvalmentaja äänityksissä olla tarpeen. 

Kätevintä on kutsua koutsi paikalle silloin kun ollaan äänittämässä hittiä, jonka haluaa vetää paremmin kuin mihin itse luulisi pystyvänsä.Mitä vähemmän olet laulanut, sitä enemmän hyötyä voit odottaa

Laulutunnit ja lauluvalmennus Turussa, Avin Alyasin opastuksessa Laulu on herkkä laji. Liian moni on jättänyt homman sikseen huonojen ensikokemusten vuoksi. Yhdelle on lapsesta asti sanottu, että olisi parempi pysyä hiljaa. Toinen muistaa nöyryyttävät kokemukset lapsuuden musiikkitunnelta. Se on surullista.  

Tällaisten syiden takia, jotkut eivät koskaan edes kokeile, mihin heistä voisi olla. Hyvän valmentajan kanssa oma ääni voi joskus löytyä helpostikin ja kun siitä tehdään studiolla näyte, niin siitä saa itselleen konkreettisen esimerkin, joka todistaa useimmiten muuta kuin mitä omat pelot sanovat.

Laulamaan oppii todella vain tekemisen kautta. Äänentuottoelimistö harjaantuu vain laulamalla ja lauluharjoituksia tekemällä. Samoin oikea hengitystekniikka löytyy nopeiten, kun joku siinä hieman opastaa. Entä nuottikorva? Jep! Sekin kehittyy samaan tapaan kuin osumatarkkuus tikan heitossa, vain tekemisen kautta. 

Voisikin siis sanoa, että mitä kokemattompi laulaja on kyseessä, sitä enemmän hän hyötyy lauluvalmennuksesta. Sen lisäksi, että lauluvalmennuksessa opitaan käyttämään ääntä oikein, toimivat demot tarvittaessa osoituksena lähipiirillekin, jos jollekin muulle kuin itselle pitää jotakin todistella.Toisaalta kokeneempien laulajien äänenmuodostukseenkin pesiytyy usein haitallisia maneereja 

Hyvät ja pahat maneerit omassa äänenkäytössään on hyvä tunnistaa. Pitkän linjan tulkitsijoiden äänenkäyttöön kehittyy usein ajan myötä monia pieniä erikoisuuksia. Usein ne tuovat persoonaa, mutta joskus myös haittaavat ilmaisua. Nämä on hyvä tiedostaa ja hyvä laulukoutsi pystyy tarvittaessa näitä purkamaan jo suoraan session aikana, jolloin huonot maneerit eivät päädy levylle asti.

Maneerien purkaminen voi olla sitä pidempi prosessi, mitä kauemmin se on ollut olemassa. Laulajilla, jotka eivät koskaan ole käyneet laulutunneilla näitä on luonnollisesti enemmän kuin muilla. Oleellista kuitenkin on, etteivät "virheet" mene julkaisuun asti, ainakaan jos ne häiritsevät myös itseä.

Tyypillisiä ns. "huonoja tapoja" voivat olla esimerkiksi vääränlaisen vibran tai raspin käyttö tai se että äänen tuottoelimistöä käytetään jollain tapaa vajaasti.Löydä oma tyyli ja tulkinta, joka sopii juuri sinulle

Iso osa lauluvalmennusta on myös oman tyylin hakemista. Ei ole ihan pikkujuttu tietää millaiseen tulkintaan oma ääni taipuu kaikkein parhaiten ja millaiset kappaleet itselle sopivat. Sitä ei välttämättä myöskään ole helppo hahmottaa ilman apua. 

Jos mikin taakse joutuu studiossa omia vahvuuksiaan tuntematta, päätyy helposti improvisoimaan vain jotain, eikä se aina ole kaikkein paras tai ammattimaisin tapa. Laulukoutsi sen sijaan osaa objektiivisesti ohjata tilannetta.

Ulkopuolinen opastus auttaa. Koutsin avulla löydät optimaalisimmat tavat ilmaista itseäsi. Jokaisen ääni on yksilöllinen, eikä kaikille toimi samat jutut. 

Lähes jokaiselle kuitenkin löytyy jokin osa-alue, jossa voi laulajana loistaa.  Rento ja hyväksyvä ilmapiiri 

Avinin tunneilla ei pönötetä, vaan omaa ääntään saa etsiä rennossa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Voit olla rauhassa oma itsesi ja ilmaista itseäsi juuri sillä tasolla, johon kykenet. Avin auttaa sinua eteenpäin, ilman että sinun tarvitsee lainkaan jännittää.  Ketkä koutsaavat? 

Lauluvalmentajamme ovat erittäin käytännönläheisiä ja osaavat ohjata valmennettaviaan siten, että laulamisen ilo säilyy tekemisessä koko ajan. 
  • Turussa koutsina toimii joko Sako itse (räppärit) tai Avin Alyasi, joka on valmistunut muusikoksi Turun Konservatorion Pop Jazz -laulun linjalta. Valmistumisensa jälkeen hän on esiintynyt paljon sekä Suomessa että ulkomailla erilaisissa kokoonpanoissa. 

  • Vantaalla laulukoutsauksia tekee Vini, eli Ville Nisunen, joka on paitsi taitava artisti, myös pitkän linjan tuottaja, joka on marinoitunut studiosoundien parissa useissa SAKON STUDION, Evoluutio Musicin ja Hit Happensin tuotannoissa.Mitä lauluvalmennus maksaa?

Laulukoutsauksen hinta määräytyy käytetyn ajan mukaan. Jos esimerkiksi koutsi tulee äänittäjän lisäksi mukaan SAKON STUDION lauluäänityksiin ja on mukana koko session ajan, se tuplaa session hinnan. Jos koutsi tulee mukaan jollekin muulle studiolle, veloitetaan kuluva aika + matkakulut.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi meillä tehdään jonkin verran hommia myös pro bono.


Kumppanit