💿 Evoluutio Music

Perustimme Evoluutio Musicin vuonna 2019. Se toimii SAKON STUDION alla omana aputoiminimenään.

Evoluutio Music on kolmen musiikkialan yrittäjän perustama cowrite- ja tuotantotiimi, joka tekee ja tuottaa nykyaikaista, suomenkielistä pop- ja hiphop-musiikkia.

Biisit tehdään ensisijaisesti artistin ambitiot edellä, mutta tiimi pitää huolen siitä, että julkaistavat teokset ovat niin sisällön kuin tuotannonkin osalta priimaa.

Tiimiin kuuluvat: 
 • Vini (sävellys & alkutuotanto)
 • Sako (sanoitus & tekstituotanto)  
 • H. Vihersalo (lopputuotanto)

Vinin, eli Ville Nisusen päävastuualueisiin kuuluu siis kappaleiden säveltäminen ja esituotanto. Sako on Evon tekstituottaja ja vastaa sanoitusten laadusta. Heikki Vihersalo vastaa kappaleen jälkituotannosta, miksauksesta ja masteroinnista.



Evoluutio Musicin tarina lyhyesti

Evoluutio Musicin tarina alkoi Heikki Vihersalon aloitteesta vuoden 2018 joulukuussa. Kaikki tuotantoryhmän jäsenet olivat tehneet jo ennestään yhteistyötä toistensa kanssa, mutta yhteistyötä kolmen hengen tiiminä ei oltu aiemmin kokeiltu. 

Heikki oli tehnyt SAKON STUDIOLLE jälkituotantoa ja vocal edittiä muutamissa projekteissa. Lisäksi hän oli tehnyt samaa Vinin henkilökohtaiseen artistiprojektiin. Lisäksi Vinillä ja Heikillä oli takanaan pari yhteistuotantoa. 

Sako oli toiminut Vinin luottosanoittajana hänen soolojulkaisuillaan, minkä lisäksi hän myös manageroi Viniä. 

Manageroinnin tiimoilta Vinin uratavoitteista olikin keskusteltu ja Vinille oli ollut jo jonkin aikaa sellainen olo, että hän haluaisi siirtää painopistettä omasta artistiurastaan enemmän biisien tekemiseen muille. Tuolloin marras-joulukuussa Vini oli puhunut samasta aiheesta myös Heikin kanssa, joka tarttui projektiin välittömästi. Meni pari päivää (tai ehkä viikkoa) ja Heikki esittelikin pian Vinille jo verkkosivustoa, johon oli alustavasti koostettu palvelutuote musiikintuotantoon liittyen. Sivut näyttivät todella tyylikkäältä ja Vini oli heti myyty.

Varsinainen palvelutuote oli viiltävän yksinkertainen: Ajatuksena oli tehdä projektikohtaisesti biisi ensimmäisestä ideasta valmiiksi, kaupallisen tason äänitteeksi asti kiinteällä projektihinnalla, tunteja laskematta. 

Heikki olisi voinut lähteä jo suorilta koeponnistamaan proggista, mutta Vini oli sitä mieltä, että tiimistä puuuttuu tekstinikkari ja joku jolla ois jonkunlaista startup-kokemusta, joten hän ehdotti Heikille Sakon ottamista mukaan tiimiin. Sakolla oli sanoittamisen lisäksi paljon kokemusta brändäyksen ja yditysidentiteettien pystyttämisestä. Heikki näytti vihreää valoa ja he esittelivät alustavan konseptin Sakolle. 

Firman aiottu nimi oli tuolloin vielä "X-tuotanto" ja logo muistutti keltaista versiota X-factorin logosta, jonka vuoksi Sako kapinoi voimakkaasti sitä vastaan. Brändin identiteettiä hierottiin vielä ja Sako ideoi firmalle uuden logon ja nimen, jotka ovat käytössä edelleen. Hommaa lähdettiin viemään eteenpäin Evoluutio Music brändillä. 

Alkuvaiheessa Sako oli enemmänkin takapiruna hommassa ja pyrki toimimaan enemmänkin neuvonantajana kuin täysivaltaisena tiimin jäsenenä. Joissakin aivan ensimmäisissä artisti kiinnityksissä hän ei esim. ollut tuotantotiimissä mukana lainkaan, vaan teki artistille pelkän tiedotteen. 

Nopeasti kuitenkin huomattiin, että suomen kielisessä musiikissa tekstituottajaa tarvitaan loppujen lopuksi aina, myös silloin kun artisti on näennäisesti hyvinkin omavarainen sanoitustensa kanssa. Vähintään lyriikat pitää kustannustoimittajamaisesti käydä läpi ja pitää varmistaa, että jokaisen rivin takana on oikeasti myös ajatusta. 

Sakon rooli tuotannoissa vaihtelee tapauskohtaisesti. Joskus hän kirjoittaa sanat artistin ajatusten pohjalta alusta loppuun, joskus yhdessä hänen kanssaan ja joskus autan viimeistelmään ja tiristämään viimeiset tehot irti lyriikoista. Lisäksi hän tsekkaa rytmillisiä juttuja liittyen laulu- ja rap-osuuksiin, tutkii onko painotukset kohdillaan jne. Lopputuotannossa hän kantaa dramaturgin viittaa, eli huutelee takarivistä kommentteja tyyliin: "kun biisi sijoittuu pimeälle kujalle, niin voisko sitä teemaa tuoda raidalle myös jollain kolinoilla ja kaijuilla jne." Sakon rooli on siis kasvanut matkan varrella ja nyttemmin Evoluutio Musicilla pidetäänkin tiukasti kiinni siitä, että tiimi ottaa vastaan vain projekteja, joissa kaikkia kolmea tarvitaan.

Tulevaisuudessa Evoluutio Musicista on tarkoitus perustaa osakeyhtiö, jonka Vini, Heikki ja Sako omistavat yhdessä. Tällä hetkellä Evoluutio Music toimii aputoiminimenä SAKON STUDION alla ja laskutus kulkee siten myös meidän kauttamme. 




Listaa Evoluutio Musicin tuotannoista




  Evoluutio Musicin toimialueena on koko Suomi

  Evoluutio Musicin projektit viedään tavallisesti läpi n. 90%:sti etätuotantona. Artistien kanssa ollaan jatkuvassa yhteydessä pikaviestimien välityksellä ja ideoita pallotellaan netin yli. Tyypillisesti vain finaaliäänitykset lauluihin tehdään jollakin kolmesta studiostamme Vantaalla, Oulussa tai Turussa.  

  Käytämme työssämme moderneja työkaluja joiden ansiosta tiimityöskentely etänä on meillä erittäin tehokasta. Tarpeen mukaan artistien kanssa järjestetään myös fyysisiä live-tapaamisia ja co-write sessioita. 

  Artistiasiakkaita meillä on kaikkialta Suomesta.

  Kumppanit