💿 Evoluutio Music

Perustimme Evoluutio Musicin vuonna 2019. Sakon kädenjälki näkyy mm. yhtiön nimessä, logossa, sisällöissä ja toimintamalleissa. 


Evoluutio Music on kolmen musiikkialan yrittäjän perustama cowrite- ja tuotantotiimi, joka tekee ja tuottaa nykyaikaista, suomenkielistä pop- ja hiphop-musiikkia.

Biisit tehdään ensisijaisesti artistin ambitiot edellä, mutta tiimi pitää huolen siitä, että julkaistavat teokset ovat niin sisällön kuin tuotannonkin osalta priimaa.

Tiimiin kuuluvat: 
  • Vini (sävellys & alkutuotanto)
  • Sako (sanoitus & tekstituotanto)  
  • H. Vihersalo (lopputuotanto)

Vinin, eli Ville Nisusen päävastuualueisiin kuuluu siis kappaleiden säveltäminen ja esituotanto. Sako on Evon tekstituottaja ja vastaa sanoitusten laadusta. Heikki Vihersalo vastaa kappaleen jälkituotannosta, miksauksesta ja masteroinnista.

Evoluutio Musicin tarina lyhyesti

Heikki ja Vini pyysivät Sakon mukaan jo ennen yhtiön varsinaista perustamista, koska tiesivät hänellä olevan tekstiosaamisen lisäksi kokemusta myös erilaisista bisnesmalleista ja liiketoiminnasta. Sakon panos näkyy mm. Evoluutio Musicin nimessä ja logossa, sekä tietysti tekstisisällöissä ja toimintamalleissa. 

Evoluutio Musicin kehitysvaiheessa Sako oli voimakkaasti mukana yhteisten toimintamallien luomisessa ja palveluiden tuotteistamisessa, operatiivisen vetovastuun ollessa Vinillä ja Heikillä. Sittemmin Sakon rooli yhtiössä on kasvanut ja nykyisin Evoluutio Musicin koko laskutus kulkee SAKON STUDION kautta ja Evoluutio Music on sen aputoiminimi. 

SAKON STUDIO vastaa Evoluutio Musicin projekteissa tekstituotannoista, lyriikoiden laadunvalvonnasta ja mm. lehdistötiedotteiden kirjoittamisesta. Lisäksi Sako auttaa artisteja mm. apurahojen hakemisessa ja muissa vastaavankaltaisissa asioissa. 

Tulevaisuudessa Evoluutio Musicista on tarkoitus perustaa osakeyhtiö, jonka Vini, Heikki ja Sako omistavat yhdessä.

SAKON STUDIO toimii Evoluutio Musicin sivutoimipisteenä

SAKON STUDIO toimii myös eräänlaisena Turun sivukonttorina Evoluutio Musicille, joka muilta osin toimii pääasiallisesti PK-seudulla.

Täällä Turussa voidaan siis hoitaa esim. lauluraitojen äänityksiä, mikäli se on logistisesti järkevämpää tai muuten helpompaa. Voittopuolisesti äänitykset kuitenkin hoidetaan pääkaupunkiseudulla. 

Lisätietoa: www.evoluutiomusic.fiEvoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo