🎚️ Co-writing

Järjestämme maksullisia ja maksuttomia CoWriting-sessioita saamiemme biisiliidien ja maksullisten tilausten perusteella.

Voit olla itse mukana tai heittää meille briiffin seuraavasta hittibiisistäsi. Voimme työskennellä joko työparina tai kerätä isomman lauluntekijätiimin, jossa tuotamme biisejä yhdessä isommalla joukolla. 

Maksua vastaan ryhdymme hommiin ensi tilassa. Ilman korvausta tehdään hommia joskus, jos maksullisilta projekteilta ehditään ja viitsitään.

Poikkeuksellisesti teemme töitä myös "amatöörien" kanssa. Biisisession maksajana voi siis olla myös esimerkiksi oppimishaluinen biisintekijän alku, joka haluaa kokeilla tai oppia laulujen tekemistä työskentelmällä ammattilaisten kanssa. Usein näissäkin sessioissa syntyy helmiä! 
A) Maksulliset CoWriting-sessiot 

Maksullisissa CoWrite-sessioissa biisintekorupeama järjestetään esimerkiksi jonkin yrityksen, indie-artistin, tai levy-yhtiön lukuun. Joskus tilaajana voi olla myös esimerkiksi aloitteleva biisintekijä, joka haluaa oppia laulujen tekemistä kokeneemmilta konkareilta käytännön tekemisen kautta. 

Kappaleita tehdään tällöin mittatilaustyönä suoraan tilaajan käyttöön. Tilaaja saa siis tehdä kappaleilla (lakien ja säädösten puitteissa) jota kuinkin mitä haluaa. 

Biisintekosession aikana kappaleelle ei yleensä tehdä vielä varsinaista tuotantoa. Muistin tueksi toki syntyy kevyt esidemo ja sanoitustiedosto, mutta varsinaiset tuotannot tehdään ja myydään yleensä erikseen. Useissa tapauksissa pidetäänkin ensin useita biisintekosessioita, joiden hedelmistä sitten vasta valitaan, mitkä menevät tuotantoon.

Jos etukäteen on kuitenkin tiedossa, että synnytettävä biisi halutaan julkaisuvalmiiksi masteriksi, niin se tuo hieman synergiaetua tekemiseen. Tällöin tuotantoa voidaan aloitella jo biisiä tehdessä. Tämän pitää olla tiedossa hyvissä ajoin, koksa silloin tiimikin pitää valita niin, että myös CoWrite-sessiossa on jo lopullinen tuottaja ja artisti mukana. 

HINNOITTELU: Sessiohinta perustuu keskimääräiseen aikaan, joka on 3h / tekijä. Koko tuotanto n. 20h.


B) Maksuttomat CoWriting-sessiot

SAKON STUDION omille house writereille CoWrite-sessiohin osallisuminen on luonnollisesti veloituksetonta ja maksulliset sessiot vieläpä studiolta laskutettavaa työtä. 

Maksuttomissa sessioissa teemme kappaleita saamiemme liidien pohjalta tai muuten vain omalla porukalla. Myös vierailevia biisinkirjoittajia käytetään satunnaisesti. Sessioon osallistuminen edellyttää sitä, että session aikana tehtävistä teoksista tehdään myös kustannussopimus SAKON STUDION kanssa, ellei kyseinen tekijä ole tilannut maksullista CoWrite-sessiota. 

Sisäisissä biisintekosessioissamme kappaleita tekevät yleensä vain talon omat biisintekijät, joiden kanssa on voimassa managerointi- tai kustannussopimus. Näiden sessioiden tuotoksina syntyvien teosten kustannusoikeuksia siis hallinnoi SAKON STUDIO. 

HINNOITTELU: Otamme liidejä työn alle, jos meille jää maksullisten töiden jälkeen ylimääräistä aikaa. Biisien kustannusosuuksia hallinnoi SAKON STUDIO.Isommat biisileirit

Järjestämme myös biisileirejä kiinteällä pakettihinnalla, joka lasketaan aina erikseen. Hintaan vaikuttaa mm. yhteinen päätöksemme siitä minne biisejä vetäydytään kirjoittamaan ja kuinka moneksi päiväksi. 

Biisileirin hinta:
  • Laskennallinen päivähinta = 8h/henkilö + kulut (todellisuudessa töitä saatetaan tehdä kellon ympäri).

Jos budjetti on tiukka, paikkana voi hyvin toimia myös esimerkiksi tilaajan oma kesämökki. Päiväleirejä voidaan järjestää myös SAKON STUDIOLLA tai jonkun yhteistyökumppanimme studiotiloissa. 

Paras paikka CoWritingiin on se, missä luovuus parhaiten sykkii. Jos tarkoitus on tehdä varsinainen lopputotanto myöhemmin erikseen, on paikan tunnelmalla enemmän merkitystä kuin teknisillä tai akustisilla ominaisuuksilla. 
Otamme vastaan avoimia liidejä sisäisiin biisintekosessioihimme levy-yhtiöiltä, tuotantoyhtiöiltä ja artisteilta

SAKON STUDION biisintekijät kokoontuvat silloin tällöin tekemään biisejä keskenään, vailla sen tarkempaa suunnitelmaa. Näitä sessioita varten otamme mielellämme pitchauksia vastaan levy-yhtiöiltä ja artisteilta, jotka ovat lähiaikoina julkaisemassa jotain.  

Näistä avoimista projekteista ei lähetetä laskua, mutta emme toisaalta myöskään lupaa mitään. Maksulliset toimeksiannot priorisoidaan AINA maksuttomien edelle! BroBono-hommia tehdään siis vain fiilispohjalta eikä välttämättä lainkaan.

Mikäli biisi siis halutaan 100% varmuudella johonkin määräaikaan mennessä, tulee tilaajan myös maksaa työstä normaalin hinnastomme mukaan. TUOTTAJA: Tarvitsetko valmista lyriikkaa laulettuna?

Teetkö musiikkia omissa oloissasi, mutta laulu ja lyriikat puuttuvat? Sanoitustyö hoituu tehokkaasti etänäkin ja meiltä löytyy laulajia, joita voimme marssittaa projektiisi laulamaan. 

Näin se käy:
  1. Teemme lyriikat biisiisi mittatilaustyönä. 
  2. Äänitämme laulut, haluamasi kaltaisella soundilla itsenäisesti. 
  3. Saat lauluosuuksien raakaraidat itsellesi työstettäväksi. 
  4. Pienestä lisämaksusta toimitamme ne valmiiksi pitchattuna ja taimattuna. 
Voisiko biisinteko ja julkaisujen tekeminen etänä olla enää yhtään helpompaa? Pyrimme siihen, että ei voisi!LAULAJA: Etkö ole biisintekijä, mutta haluat laulaa?

Jos olet biisejä vailla, mutta et varsinaisesti ole mikään säveltäjä tai sanoittaja, voimme olla silloinkin avuksi. Hyville laulajille on nimittäin aina käyttöä. Riippuen aikatauluistasi ja siitä kuinka paljon haluat itse vaikuttaa biisien sisältöön, on pari vaihtoehtoa. 

Pystymme tarjoamaan hyviin projekteihin arkistobiisejä veloituksetta, mutta uusien biisien tekeminen ja vanhojenkin biisien jatkotuotanto, äänittäminen etc. on aina maksullista työtä.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi teemme jonkin verran hommia myös pro bono.


Kumppanit