🎚️ Co-writing, eli biisien tekeminen yhdessä

Varaa aika CoWriting-sessioon tai järjestetään sinulle oma biisileiri.


Kuvassa Co writing team Vini ja Sako
Pysyykö sinulla jokin instrumentti kädessä vai teetkö kenties loistavia biittejä?

Tule kokeilemaan biisintekoa kanssamme Turkuun, Vantaalle tai lähetä sävellyksesi sanoitettavaksi sähköpostitse.

CoWriting-sessioissa voimme hyödyntää pöytälaatikostamme löytyviä valmiita teksti- ja melodiarunkoja tai lähteä tekemään biisiä kokonaan puhtaalta pöydältä sinun toiveidesi mukaan.
Co-writingia parityönä ja tiimissä

Voimme työskennellä joko työparina tai kerätä isomman lauluntekijätiimin, jossa tuotamme biisejä yhdessä isommalla joukolla. CoWriting-sessioiden tuotokset, joissa olemme mukana biisintekijänä, voidaan lauluosuuksien osalta tallentaa pienessä demostudiossani. Jos et itse laula, voimme hankkia tekemiimme demoihin myös solistit.Mitä co-writing maksaa ja miten homma toimii? 

CoWriting-sessioista veloitetaan kulloisenkin hinnaston mukainen tuntiveloitus, sen mukaan kuinka pitkälle kappale halutaan kerralla viedä ja montako ihmistä meiltä on mukana. 

Kolme tapaa: 
  1. Kokemus osoittaa, että n. 3h on tavallisesti riittävä aika pelkän sävellyksen ja sanoituksen synnyttämiseen tyhjästä yhteen biisiin. Laskutus on per henkilö, eli jos asiakkaan lisäksi sessiossa on säveltäjä + sanoittaja, niin veloitus on 3+3h, eli 6h.
  2. Mikäli samalla kertaa halutaan tehdä kappaleelle myös alustava tuotanto ja demonauhoitus, kannattaa hommaan varata kokonainen päivä. 
  3. Jos halutaan tosissaan viimeisteltyä jälkeä kaupalliseksi julkaisuksi asti, vokaaliäänityksineen, editteineen, miksauksineen ja masterointeineen, tarvitaan projektiin kokonaisuutena n.30+ henkilötyötuntia. (Yleensä sovitaan tätä alempi pakettihinta ja tehdään
Tavallisesti kun puhutaan CoWrite-sessioista, tarkoitetaan joko kohdan 1 tai 2 -tyyppisiä sessioita. Lopputuotanto tehdään usein vain niille kappaleille, jotka on todettu sen arvoisiksi. 

Hyvällä tiimillä biisejä syntyy usein aiottua nopeamminkin. Ei siis ole mitenkään tavatonta, että yhdessä 3h sessiossa ehditäänkin tekemään kahta biisiä, etenkin jos tekijöillä on tullessaan jotakin puolivalmista materiaalia. 

Usein hommia jaksotetaan myös niin, että kappaleita tehdään biisileiri-tyyppisesti monta päivää ja tuotantopäivät otetaan sitten kokonaan erikseen. 
Biisileirit ovat kustannustehokas tapa synnyttää monta biisiä nopeasti

Järjestämme myös biisileirejä kiinteällä pakettihinnalla, joka lasketaan aina erikseen. Hintaan vaikuttaa mm. yhteinen päätöksemme siitä minne biisejä vetäydytään kirjoittamaan ja kuinka moneksi päiväksi. 

Biisileirin hinta:
  • Laskennallinen päivähinta = 8h/henkilö + kulut (todellisuudessa töitä saatetaan tehdä kellon ympäri).

Jos budjetti on tiukka, paikkana voi hyvin toimia myös esimerkiksi tilaajan oma kesämökki. Päiväleirejä voidaan järjestää myös SAKON STUDIOLLA tai jonkun yhteistyökumppanimme studiotiloissa. 

Paras paikka CoWritingiin on se, missä luovuus parhaiten sykkii. Jos tarkoitus on tehdä varsinainen lopputotanto myöhemmin erikseen, on paikan tunnelmalla enemmän merkitystä kuin teknisillä tai akustisilla ominaisuuksilla. 
Otamme vastaan myös avoimia liidejä sisäisiin biisintekosessioihimme levy-yhtiöiltä, tuotantoyhtiöiltä ja artisteilta

SAKON STUDION biisintekijät kokoontuvat silloin tällöin tekemään biisejä keskenään, vailla sen tarkempaa suunnitelmaa. Näitä sessioita varten otamme mielellämme pitchauksia vastaan levy-yhtiöiltä ja artisteilta, jotka ovat lähiaikoina julkaisemassa jotain.  

Näistä avoimista projekteista ei lähetetä laskua, mutta emme toisaalta myöskään lupaa mitään. Maksulliset toimeksiannot priorisoidaan AINA maksuttomien edelle! BroBono-hommia tehdään siis vain fiilispohjalta eikä usein ollenkaan.

Mikäli biisi siis halutaan 100% varmuudella johonkin määräaikaan mennessä, tulee tilaajan myös maksaa työstä normaalin hinnastomme mukaan. 

Sisäisissä biisintekosessioissamme kappaleita tekevät yleensä vain talon omat biisintekijät, joiden kanssa on voimassa managerointi- tai kustannussopimus. Näiden sessioiden tuotoksina syntyvien teosten kustannusoikeuksia hallinnoi SAKON STUDIO. 

💡 Pitchaa biisi »TUOTTAJA: Tarvitsetko valmista lyriikkaa laulettuna?

Teetkö musiikkia omissa oloissasi, mutta laulu ja lyriikat puuttuvat? Sanoitustyö hoituu tehokkaasti etänäkin ja meiltä löytyy laulajia, joita voimme marssittaa projektiisi laulamaan. 

Näin se käy:
  1. Teemme lyriikat biisiisi mittatilaustyönä. 
  2. Äänitämme laulut, haluamasi kaltaisella soundilla itsenäisesti. 
  3. Saat lauluosuuksien raakaraidat itsellesi työstettäväksi. 
  4. Pienestä lisämaksusta toimitamme ne valmiiksi pitchattuna ja taimattuna. 
Voisiko biisinteko ja julkaisujen tekeminen etänä olla enää yhtään helpompaa? Pyrimme siihen, että ei voisi!LAULAJA: Etkö ole biisintekijä, mutta haluat laulaa?

Jos olet biisejä vailla, mutta et varsinaisesti ole mikään säveltäjä tai sanoittaja, voimme olla silloinkin avuksi. Hyville laulajille on nimittäin aina käyttöä. Riippuen aikatauluistasi ja siitä kuinka paljon haluat itse vaikuttaa biisien sisältöön, on pari vaihtoehtoa. 

Pystymme tarjoamaan hyviin projekteihin arkistobiisejä veloituksetta, mutta uusien biisien tekeminen ja vanhojenkin biisien jatkotuotanto, äänittäminen etc. on aina maksullista työtä.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi teemme jonkin verran hommia myös pro bono.
Evoluutio Music logoMusic Production Alliance logoVPROAUDIO logoStudio Vini logo