Yritysyhteistyö ja sponsorointi

Yritysten ja taiteilijoiden väliset sponsorisopimukset ja vaikuttajadiilit ovat molemmille osapuolille kullan arvoisia.


Suhtaudumme eritt√§in positiivisesti yritysyhteisty√∂h√∂n taiteilijoidemme kanssa, olipa kyseess√§ esiintyv√§ artisti tai lauluntekij√§. Luonnollisesti ensin mainitut ovat ty√∂ns√§ julkisen luonteen vuoksi suosituimpia vaikuttaja- ja sponsorointikumppaneita. 

Luonnollisesti olemme eniten kiinnostuneita pitk√§aikaisista yhteist√∂ist√§. Esiintyj√§mme tarvitsevat jatkuvasti esiintymiskalustoa, esiintymisasuja, ehostuspalveluita (kuten parturit jne.) sek√§ paljon muuta sellaista, mink√§ tiimoilta meid√§n on hyvin luontevaa tarjota n√§kyvyytt√§ somekanavissa tai vaikkapa paikkaa logolle keikkabussin kyljess√§, esiintymisasussa jne. 

Emme ole rajanneet tapoja tehd√§ yritysyhteisty√∂t√§ mill√§√§n lailla, joten kuulemme mielell√§mme my√∂s teid√§n idoitanne siit√§ millaista sponsorointia te olette miettineet. 

Pienikin apu voi olla usein suuri, etenkin alkavan artistin kohdalla. Satasillakin voi siis p√§√§st√§ alkuun, vaikka parhaat yhteisty√∂t ovatkin muutaman tonnin luokkaa vuodessa.  

EsiintyjätBiisintekijätYritysyhteisty√∂n hy√∂ty taiteilijalle? 

Vaikka taiteilijan tuottama sisältö olisikin pyhää, liittyy toimintaan aina myös paljon sellaista mikä ei ole. Sopivia sponsorointikohteita löytyy vaikkapa äänentoistolaitteista, esiintymisvaatteista, kosmetiikasta, kuljetuspalveluista, instrumenteista, elintarvikkeista sekä markkinointiviestinnän työkaluista.

Lisäksi yhteistyössä pyritään aina löytämään myös yhteisiä arvopohjaisia päämääriä, joiden löytyessä mittavampikin yhteistyö voi olla mahdollista.Yhteistyön hyöty yritykselle?

Yhteistyö artistin kanssa mahdollistaa yritykselle aidosti todella vaikuttavan näkyvyyden. Artisti on oman yleisönsä edessä ehdoton mielipidevaikuttaja, jonka sanomiset ja tekemiset saavat aivan toisella tavalla vaikutusta aikaan, kuin perinteinen viestintä.

Tällaisen yhteistyön onnistuminen edellyttää tietysti sitä, että yhteistyössä pyritään löytämään agendoja, jotka yhdistävät sekä yritystä että taiteilijaa. Mikäli yrityksen toimintaa ohjaavat aidosti jonkinlaiset arvot, sopiva yhteistyökumppani on varmasti mahdollista löytää.Jo sponsorointi itsess√§√§n on viesti 

Sponsorointi on itsess√§√§n viesti siit√§ millaisia asioita yritys arvostaa ja haluaa tukea. Lis√§ksi jos kyse on tuotesijoittelusta, luo yhteisty√∂ my√∂s mielikuvia siit√§ millaiset ihmiset tuotteita k√§ytt√§v√§t. Esiintyv√§n artistin kaltainen esikuva on t√§ss√§ mieless√§ erinomainen br√§ndil√§hettil√§s esimerkiksi vaatebr√§ndeille. Jos artisti on esimerkiksi kasvissy√∂j√§, voi hyvinkin l√∂yty√§ my√∂s arvopohjaista ideologiaa yhteisty√∂n taustalle. 

Sponsorin tuki on my√∂s artistin faneille viesti siit√§, ett√§ joku taho uskoo heid√§n tekemiseens√§. N√§in ollen se toimii parhaassa tapauksessa my√∂s heid√§n br√§ndi√§√§n nostattavana tekij√§n√§. Yritys taas usein voi t√§llaisen yhteisty√∂n kautta saavuttaa kohderyhmi√§, jotka muuten j√§isiv√§t kokonaan tavoittamatta. Case-esimerkki: VähäE ja Rahtarit Ry (2021-2023)

Yritys sponsoroi rap-artistia
Erinomainen esimerkki sponsorointi-yhteisty√∂st√§ on ollut Turkulaisen Rap-artisti V√§h√§E:n ja Rahtarit ry:n yhteisty√∂, jota SAKON STUDIO on manageroinut vuosina 2021-2023. 

Rahtarit ry rahoitti kokonaisuudessaan V√§h√§E:n toistaiseksi striimatuimman kappleen tuotantokulut, sek√§ hankki omilla kontakteillaan meille viel√§ yhteyden Scaniaan, joka my√∂s on edustettuna musiikkivideolla. 

Kyseinen kappale on nimelt√§√§n "Rekkamies" ja se pohjautuu Matti Eskon saman nimiseen kappaleeseen, joka haluttiin tuoda t√§h√§n p√§iv√§√§n tekem√§ll√§ siit√§ rap-versio. My√∂s Matti Esko itse oli mukana projektissa. Me hoidimme kappaleelle sen vaatimat luvat alkuper√§istekij√∂ilt√§, kustantajalta ja julkaisijalta, sek√§ kirjoitimme ja jakelimme julkaisusta tiedotteen valtakunnallisen STT-jakelun kautta. 

Rahtarit ry:n asut ja tuotteet n√§kyv√§t kappaleesta tuottamallamme musiikkivideolla ja lis√§ksi tuotimme heille my√∂s muuta itse biisiin liittym√§t√∂nt√§ kuva- ja videomateriaalia, kuten esimerkiksi tukkirekan ajovideon sek√§ still-kuvasarjan, jossa esiintyy V√§h√§E ja pari muuta v√§litt√§m√§√§mme mallia. 

V√§h√§E on my√∂s esiintynyt useissa Rahtarit ry:n tilaisuuksissa. Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne k√§√§ntyv√§t hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lis√§ksi meill√§ tehd√§√§n jonkin verran hommia my√∂s pro bono.

Tutustu hinnoitteluun✉️ Ota yhteytt√§ »

Kumppanit