Riimisanakirja, Trokeemankeli ja muut työkalut

Internetin uumenista löytyy jos jonkinlaista työkalua ja mm. riimisanakirja voi alkuvaiheessa olla kirjoittajalle isokin apu. 


Melko nopeasti aktiivikäyttäjä kasvanee näistä kuitenkin ulos, enkä tiedä ketään, joka ainakaan tunnustaisi nojaavansa lyriikoiden kanssa kauhean vahvasti riimikoneisiin tai tekoälyyn.

Koneräppäreiden aikakausi ei silti välttämälttä ole ihan niin kaukana kuin tahtoisimme kuvitella. Sävellyksiä koneet tekevät jo vähän huolestuttavankin hyvin. Ainakin jos on uskominen Soundiin »

Riimirenki (PRO) 

Riimirenki on sanoittajan uskollinen riimienjäljittäjä.

Trokeemankeli 

Supisuomalainen alkurunous ei perustu niinkään riimeihin, vaan enemmänkin poljentoihin. Trokeemankelilla voit tarkistaa, meneekö tekstisi esimerkiksi trokeeseen. 
Enkkutekstien tekemiseen löytyy riimikone, jos toinenkin. Rhymer on niistä yksi. 

Lyricmaker 2.0

Lyricmaker on oikeastaan vain pelkkä käänteissanakirja, johon määritellään kuinka monta samaa kirjainta sanojen lopussa pitää olla suhteessa sanaan jolle riimejä etsitään. Se ei ota kantaa riimien puhtauteen, mutta toimii nopeasti ja sanastoa voi itse laajentaa, toisin kuin esim. Riimirengissä. 
Käyttöönotto suomeksi vaatii hieman temppuilua, mutta ei liikaa. Voit korvata suomenkielisellä sanastolla vaikkapa ohjelman espanjankielisen sanaston. Sanalistaakaan tarvitse keksiä itse, sillä Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen "Nykysuomen sanalista" -kattaa lähes 95 000 sanaa (sisältäen taivutusmuodot) ja se on julkaistu GNU LGPL -lisenssillä!

Turkuraattori 

Viihteellisempään osastoon kuuluu mm. Turkuraattori, jos vaikka jostain syystä tarvitsee tavoitella stereotyyppistä ilmaisua allekirjoittaneen kotikaupungista. 
PS:
Puuttuuko joku työkalu listasta? Ilmoita minulle, niin lisätään: samuli@lyyrica.org

Kumppanit