💻 Kotisivut, kuvat ja sisällöntuotanto

Kotisivujen ei tarvitse maksaa omaisuuksia, ainakaan jos et tarvitse perussettiä kummempaa. 


Webissä teknologia vanhenee nopeasti. Sivustot joudutaan siis joka tapauksessa uusimaan parin kolmen vuoden välein. Sivuston kuvitus ja sisältö kestävät kuitenkin paljon paremmin aikaa, joten niihin kannattaa panostaa.

✉️ Kerro meille projektistasi »KOTISIVUJEN PYHÄ KOLMINAISUUS

Verkkosivusto on juuri niin hyvä kuin sen sisältö on. Tekniikka on toissijaista, mutta sillä tavalla tärkeää, että sekä Google että käyttäjät pitävät nopeasti latautuvista ja intuitiivisista sivuista, jotka toimivat kaikilla päätelaitteilla.

Pyhä kolminaisuus:
  1. Sivuston toteutus
  2. Sivuston kuvitus
  3. Sisällöntuotanto

Kaikkia näitä voidaan toki tehdä myös erikseen, joskin suosittelemme lämpimästi homman tilaamista kokonaispakettina.

1. Sivuston toteutus

Meillä SAKON STUDIOLLA tavanomaisten verkkosivujen pystyttämiseen ja graafisiin elementteihin (bannerit, jne.) menee keskimäärin 6 tuntia.

Käytämme pohjana valmiita asettelumalleja, jotka on testattu useissa eri projekteissa. Ne on todettu toimiviksi, sekä käytettävyyden että hakukoneoptimoinnin kannalta.

Sivustosta tulee kuitenkin myös osittain uniikki, koska graafiset elementit, palstojen leveydet, sisältökuvat ja aksentit identifioivat graafisen ilmeen. Kaikki nämä ovat täysin muokattavissa. Lopputuloksena sivusto toimii kaikilla päätelaitteilla optimaalisesti ja edustaa juuri teidän tyyliänne.

2. Sivuston kuvitus

Verkkosivuston jokaisella sisältösivulla tulisi olla aina vähintään yksi uniikki ja asiaan liittyvä kuva. Kuvan tulisi myös edustaa samaa laatua kuin teidän toimintannekin. Hienoa olisi, jos kuvissa olisi myös ihmisiä, sillä ihmisiä kiinnostavat aina eniten ihmiset.

Sivuston kuvitus saadaan kerralla kuntoon kun valokuvauspartnerimme käväisee luonanne ja ottaa kerralla riittävän määrän laadukkaita valokuvia, joita voitte sitten käyttää myös muualla tarpeen mukaan.

PS: Piirtäjiäkin löytyy, jos halutaan vieläkin uniikimpaa kuvitusjälkeä.

3. Sisällöntuotanto

Sivuston tärkein elementti on sen sisältö, sillä ilman sisältöä sivustolla ei ole syytä olla olemassa. On tärkeää, että sivustolla on juuri sen verran tekstiä kuin asiakas tarvitsee ostopäätöksensä tekemiseen. Mieluiten myös hyvää.

Hyvä sisältö ei vanhene ja sitä voi käyttää monessa eri paikassa. Monet asiakkaat, joille olemme kirjoittaneet verkkotekstiä, käyttävät sitä myös muualla. Vanhimmat kirjoittamamme markkinointitekstit ovat pyörineet verkossa jo ainakin 7 vuotta.

Kunnolla hiottu markkinointiteksti tuo huomattavasti paremmin kauppaa kuin muutama ranskalainen viiva.

Myös Google tykkää pitkistä teksteistä, joten sisällöllä on hyvä olla pituutta, jos toiveena on että joku eksyisi sivustollenne myös Googlen kautta. 

Kirjoitamme verkkosivujesi sisällöt niin, että asiakkaan on helppo ostaa palvelusi tai tuotteesi. Pyrimme tavoittamaan sen äänensävyn, jolla haluatte asiakkaitanne puhutella ja huolehdimme siitä, että sisällöillä on mahdollisuus löytyä myös hakukoneista. 

PS: Sisällöntuottoa on usein fiksua jatkaa myös sen jälkeen kun sivusto on jo pystyssä. Tätä varten voidaan sivustolle luoda esimerkiksi blogiosio. Olisiko aika uudistaa vanhat kotisivut?

Vanhan sivuston tekohengittäminen on usein kalliimpaa kuin kokonaan uuden sivuston pystyttäminen. Meillä on ollut useita projekteja, joissa vanhan sivuston tilalle on rakennettu kokonaan uudet sivut.

Tämä on tyypillisesti varsin kustannustehokasta, sillä uuden sivuston pystyttäminen on meille melko pieni homma jos sisällöt kopioidaan vahoilta sivuilta. Toki usein on tarpeen päivitellä myös hieman niitäkin.

Yksinkertainen sivusto palvelee parhaiten

Useimmille pienyrittäjille riittää yksinkertaiset kotisivut. Sellaiset, joista löytyy palvelut ja tuotteet paketoituna niin, että ne on helppo ostaa. Simple is beautiful.

Simppelit sivut ovat myös kevyitä, jolloin ne latautuvat nopeasti eri laitteilla, kuten tietokoneella, tabletilla tai puhelimella.

Jotkut vetoavat mm. Googlen laatukriteereihin ja veloittavat sen perusteella sivustojen tekemisestä enemmän rahaa. Se on hieman harhaanjohtavaa, koska sivustot menestyvät myös Googlessa sitä paremmin mitä yksinkertaisemmat, kevyemmät ja intuitiivisemmat ne ovat.

Koska simppeliä on myös helpompi tehdä, yksinkertaisen sivuston teettäminen tuntiveloituksella on paljon halvempaa kuin monimutkaisen kyhäelmän luominen.

Simppeliä sivustoa on helppo kehittää edelleen

Sivustoa kannattaa ajan kanssa kehittää web-analytiikasta saatavien tietojen pohjalta. (Kun teemme sivustoja, sisältyy Search Consolen ja Goole Analyticsin asennus aina hintaan.)

Monien asiakkaidemme kanssa on sovittu, että teen sivustoihin esimerkiksi sisältöanalyysin puolivuosittain.

Katson mm:
  • millä hakutermeillä sivusto löytyy Googlesta
  • millä se voisi löytyä paremmin 
  • millaisia asioita ihmiset sivustolta etsivät. 

Analytiikasta tekemieni johtopäätösten pohjalta teen ehdotuksia sisältömuutoksista- ja lisäyksistä tarpeen mukaan. Näin saitti ei pääse vanhenemaan ennen aikojaan ja sivustoa tulee kehitettyä tavalla, josta on todellista hyötyä.Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaideni eduksi. Lisäksi teemme jonkin verran hommia myös pro bono.

Tutustu hinnoitteluun✉️ Ota yhteyttä »

Kumppanit