Sanna Ruokonen

Sanna Ruokonen suhtautuu suomenkielisen pop-lyriikan kirjoittamiseen palavalla intohimolla. 


Sanoittaja Sanna Ruokonen
Sannalla on takanaan pitkä tie laulujen sanoittamisen maailmaan. Lapsuudessa lähes puhekykynsä menettäneenä hän todella ymmärtää sanojen voiman eri tavalla kuin monet muut.

Hänen vahvuutensa sanoittajana onkin juuri syvä rakkaus sanoja kohtaan. Tämä intohimo pääsee parhaiten oikeuksiinsa modernissa pop-lyriikassa ja nykyaikaisessa iskelmässä. 

Lyriikoita syntyy myös suoraan valmiisiin laulumelodioihin. Se on monien säveltäjien ja toplainerien arvostama ominaisuus. 

Sannan on helppo inspiroitua erilaisista sävellyksistä ja soundimaailmoista. 

Kaikkein eniten Sanna kuitenkin inspiroituu artisteista, joiden kanssa hän työskentelee. Mieluiten hän tekee sanoituksia heidän ajatustensa pohjalta ja eläytyy heidän kokemusmaailmaansa."Olen parhaimmillani asiakastöissä joissa artistilta löytyy jo ideoita ja luonnoksia omista ajatuksistaan ja biiseistään. Tällöin myös sanoitusprosessi etenee sujuvammin ja saadaan nopeammin valmista."  

-Sanna-
 


Sanoituksia, jotka ravisuttavat

Sanna haluaa puhutella ja ravistella sanoituksillaan kuulijan suljettua sisintä ja ajatuksia joita ei yleensä sanota ääneen. Tunneherkkänä ihmisenä hän osaa eläytyä artistin mielenmaisemaan. Itsensä voittaminen ja pelkoihin hyppääminen ovat aiheita jotka vilahtelevat usein Sannan sanoituksissa.
 

Sanoitushommia maaseudun rauhassa ja kaupungin vilinässä

Sanna asustelee Pyhäjoella, maaseudun rauhassa, mutta reissaa silloin tällöin eri puolilla Suomea. Tasapaino elämässä on tärkeää ja kirjoittajana hän arvostaa myös mahdollisuutta vetäytyä säännöllisesti omiin oloihinsa.

Usein sanoitukset syntyvät etänä, mutta tarvittaessa Sanna matkustaa mielellään myös paikan päälle artistia tai tekijätiimiä tapaamaan ja osallistuu CoWriting-sessioihin. Sopivassa suhteessa molempia pitää luovuuden käynnissä. 

Periksiantamaton ja rohkea asenne on ajanut Sannaa eteenpäin lapsuudesta asti. Jokaiseen projektiin suhtaudutaan intohimolla, mutta ei ryppyotsaisesti. Yhteistyökumppanina hän on aina joustava ja rakentava.

Lyriikoita hiotaan niin kauan kuin on tarpeen

Hänen rauhallista ja pitkäjänteistä työskentelytapaansa on kehuttu paljon. Hän on myös todella monipuolinen kirjoittaja. Hän haluaa aina saattaa lyriikat loppuun asti ja tarvittaessa hän viilaa tekstiä niin kauan kunnes hän ja tilaaja ovat lopputulokseen tyytyväisiä. Hinta?

Ketteryys ja kevyt kulurakenne kääntyvät hinnoittelussa asiakkaidemme eduksi. Lisäksi teemme jonkin verran hommia myös pro bono.


Kumppanit